masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Saturday, November 26, 2011

getting older !

good morning ! :)


im getting older every year. & today, alhamdulillah, im turning 20 years old. insyaAllah, dengan berkat doa, semoga iman ku akan sentiasa teguh. thanks for everyone, for the wishes on facebook & sms. may Allah bless u guys with happiness and rahmat :)

the first person wish was from my family in Johor Bahru, mama start video call me on 12am, then she started passing around the phone, to my sister, my brother, my grandma & lastly my grandpa :) the second was my precious encik cintahati. & later on, my relatives & fellow friends. thank u soo much ! im really appreciate it.

*berangan dapat kek ni. HAHA =.="

p/s : i miss baking ! =.=" nak buat kek sendiri la mcm ni. tak dapat kek hello kitty, kek lain pun jadik laaa. hahaha.

Wednesday, November 09, 2011

Pink Princess.

assalamualaikum ! :)

just a quick update for today, sebab rose wanna go out & have a rocking day with encik cintahati. hehe. siapa tak kenal nicki minaj ? okayy, dia sangat hot & sexy. tp ni version budak kecik yang sangat comel, yangg wild active betol. she is sophia grace. this is a must watch video. ini budak sangat comel okehh ! tak tipu punyeee. she has been in the ellen show twice or more i think. so, enjoy, peeps ~


part 1 : Sophia Grace with her cousin, Rosie.


part 2 : Sophia Grace & Rosie, feat. Nicki Minaj.

woohooo ! serius tak tipuuu, it was enjoyable right ? soo damn adorable ! hehe. okay, will update more soon. toodles ~

Tuesday, November 08, 2011

Oreo Bread Pudding.

assalamualaikum ! ;)

malam ni jomm kite belajar buat oreo bread pudding. senang je, tak susah punnnn. okayy, let start with the ingredient.


ingredient / bahan-bahan :
3 cups of fresh milk
1/2 cup butter
1 cup sugar
4 eggs
2 teaspoons vanilla extract
1 bungkus roti *yang pekat besar
1/4 cup cocoa powder
1 paket oreo *yang panjang, lagi banyak lagi best !


step 1 : hancur kan oreo hingga halus dan campur kan dgn sebati bersama cocoa powder. oreo tu ikut citarasa sendiri nak banyak mana, & nk hancur kn halus2 or kasar2 pun ikut suka.


step 2 : koyak2 kan roti & susun dalam tray, rose tak ingat rose guna size tray yang mana. dah susun roti, sapu kan butter sikit atas roti tu.


step 3 : tabur kan oreo yang dihancur kan tadi. tabur kan dengan serata. layer yang tengah ni, lebih kan oreo nya berbanding layer atas.


step 4 : letak layer kedua untuk roti, & tabur kan lebihan oreo yg telah dihancur kan tadi. & ketepi kan dulu.


step 5 : panas kan susu sehingga mendidih, & tutup api. masuk kan butter, dan kacau sebati. ketepi kan dan tunggu sehingga suam.


step 6 : campur kan telur, gula & extract vanilla. kacau sehingga gebu. *nak guna brown sugar pun boleh.


step 7 : kacau mixture telur & gula tadi sehingga gebu, then masuk kan mixture susu yang telah suam atau sejuk ke dlm mixture telur tadi. kacau dengan sebati.


step 8 : tuang kan mixture pudding tadi ke dalam tray yang kita dah susun roti mula2 tadi. tekan2 roti supaya roti direndam dgn rata. masuk kan ke dalam peti sejuk selama 10 minit, supaya roti rendam sepenuh nya.


step 9 : panas kan oven 350 darjah celcius. dan masuk kan pudding roti kita selama 45 - 50 minit. keluar kan, dan sejuk kan dulu sebelum di hidang.


step 10 : potong, dan hidang secara sejuk atau panas, dgn sauce. *nanti kalau ada masa, rose update resepi sos pulak. just 10 simple steps, enjoyyyy. any question, just leave ur comments k :)

p/s : will update more soon, nk kuar dinner date dgn bestiesss, dah lama x hangout dgn dorangg. toodles ~

Monday, November 07, 2011

small update !

assalamualaikum !
selamat hari raya aidiladha
*sorry lambat wish =.="


dah, 2 months rose tak update ape2 on this blog, its been 2 busy months, with new semester, & new housemate, new environment :) so amek masa sikit nak sesuai kan diri. macam macam rose nak update, nanti rose akan buat summary what's happen to me on september & october this year. tunggu summary, rumusan, ringkasan dari rose. haha. ouh oke, short entry je. more to come. stay tuned !


p/s : selamat pengantin baru CikEddy & CikEmy ;) semoga bahagia ke hujung hayat.

*okay out for a lunch date with my cousin. toodles ~