masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Sunday, May 29, 2011

Movie Review : Sharpay's Fabulous Adventure.

selamat malam semua ! entry ini hanya untuk peminat warna pink sahaja ! yangg rasa rasa akan sakit mata bila tengokk pink, sila jangan. kalau nak jugakk, insurans tidak disediakan :) HAHA. ini gara gara rose ialah seorang peminat setia disney channel. semua movie kat disney channel, rose sukaaa and semua best ! tak kesah kalau korang nak cakap movie movie tu boringg. but, rose tetap suka jugak. fullstop~



latest movie by disney channel is Sharpay's Fabulous Adventure ! baru je ditayangkan kat disney channel pukul 7.40malam tadi. and ade repeat 10pagi esuk :) siapa tak kenal Sharpay ? siapa yang tak kenal, maksud nyaa korang tak pernah tengok movie High School Musical, High School Musical 2 & High School Musical 3 : The Senior Year.


Who is this Sharpay girl ? nama penuh, Sharpay Evans. anak orangg kaya kaya kaya. equal tu banyak duit, bercita cita kuat. nak sangat jadik famous sangat sangat. budak paling famous kat sekolah dia, where is East High School, New Mexico. dah graduate, and menyanyi sambilan kat golf club bapak dia punyaaa. satu hari, member bapak dia offer dia untuk hadir audition untuk broadway, kat New York. at first bapak dia tak bagi, tapi lepas Sharpay dah convinced bapak dia yang dia pun boleh berjaya dalam hidup. so, bapak dia bagi, but dengan syarat, bapak dia bagi tempoh 1 bulan je untuk try hidup kat New York, seorang diri, dan dapat kan role dalam broadway tu. kalau takk, dia akan kerja dengan bapak dia seumur hidupp.

then, bila dia dah arrived New York, at first, plan dia semua berjalan lancar, but, lepas tu hancur lebur sebab................... sebab...................... rupa nyaaa broadway audition tu ialah untuk anjingggg dia yang comel tuhhh. bukan diaaaa. musnah harapan nak jadik famous. tapi, disebabkan Sharpay tak nak kerja dengan bapak dia, so, Sharpay determined nak stay, nak usaha jugakkk untuk kejar impian dia ! so, apa jadikk lastly ? kena tengok sendiri haaaaaa ~ banyak bumpy road kehidupan Sharpay ni.


ini anjing Sharpay, nama BOI. anjing jantan. tapi Sharpay selalu pakai kan dia baju anjing betina. warna pinkkk. kesian. keliru anjing ni. hehe. btw, Sharpay Evans dibintangi oleh Ashley Tisdale. yang jugak pernah berlakon dalam cerita Suite Life of Zack & Cody. pun kat disney channel. i loveee disney channel. untuk kanak kanak bawah 12 tahun, lagi suka tengokk disney junior channel. kannnn ? haha.


style Sharpay sangattt comel. semua pinky. pink pink pink ~ pengajaran dari movie ni : first, bila kita dah ada cita cita yang kita nak sangat, go for it, jangan putus asa kat tengah jalan. kalau ada halangan yang datang, cuba selesai or avoid it, sebenar nya halangan tu la yang menguatkan lagi semangat kita. just go for it. cuma, jangan give up. second, jangan manjakan diri tu sangat, be more adventure in life. cuba benda baru. senang cerita, berdikari. third, berusaha lebih sikit, jangan mengeluh, dan terus berusaha. :)

will update more soon, toodles ~

3 comments: