masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, November 09, 2010

movie review : going the distance (2010)

selamat petang semua :) pagi tadi rose ada paper building services yang sangat mencabar jiwa dan raga. haha. tapi tak kesah oh. sebab tinggal lagi satu paper jehh, then off back to johorbahru. can't wait! :) okay, today's entry, rose saja nak buat movie review on Going The Distance. rose tengok movie ni kat wayang time cuti raya hari tu dengan encik cintahati. cerita ni untuk 18 tahun dan ke atas dan untuk mereka2 yang berfikiran terbuka dan lapang dada menerima. *woot woot. haha.



bagi rose, trailer movie ni sangat lawak. sebab dia macam dah cerita keseluruhan cerita dalam satu trailer. dah tak payah tengok movie nih dah sebenar nyaaa. hahaha :) tapi kalau nak juga tahu keseluruhan cerita. tengok la ye. rose bagi 4 bintang untuk cerita ni. *wink ;)



movie going the distance ni lakonan Justin Long & Drew Barrymore. gandingan pelakon yang sama sama hebat and good looking. rose suka gila tengok dowang, macam sweet gila dalam cerita ni. cerita ni sebenarnya nak tunjuk kan macam mana cinta jarak jauh. macam rose dan encik cintahati. sorang belajar kat perak, sorang belajar kat sarawak. kan jauh tu, sebulan atau dua bulan kadang kadang tiga bulan baru dapat jumpa luang kan masa. cuba bayang kan? rindu tak rindu macam mana rasa nya. mahu merana, tapi tak apa, rose kan tabah orang nya. haha.

back to the story, cerita ni mengisahkan garrett & erin. dorang ni jumpa dengan tak sengaja, dari situ dorang start berkenalan, dalam masa 6 minggu dorang jatuh cinta. kenapa 6 minggu? sebab erin kena kerja intern jauh dari garrett. so, dorang cinta jarak jauh lah. selebih nyaaaa, kena la tengok sendiri eh. cinta jarak jauh ni, ada kebaikan dan keburukan nya jugak tau. tapi kalau dah bercinta. tak ingat apa dah, semua indah. betul tak encik cintahati :)




kebaikan nya, korang mesti rasa akan kerinduan 24 jam. dan rasa cinta tu berputik putik je. macam makan tak kenyang, mandi tak basah, tidur tak lena dibuat nya. haha. dan korang mesti selalu contact. sampai full inbox. dari call, ke video call. tak pun dari sms ke mms. haha :)



kebaikan nya lagi, bila berjumpa, macam best gila sebab dah lama tak jumpa, nanti tengok dah gemuk sikit lah, atau dah kurus sikit la, tak pun dah makin comel la, tu yang makin sayang tu. hahaha :) dan macam macam aktiviti bila dapat jumpa. so, bila dah cinta jarak jauh ni, bila jumpa, manfaat la masa tu okay. jangan la gaduh gaduh pula ye.



idea rose untuk aktiviti yang manfaat bersama seperti makan malam di tempat best best, joging ke main freebies ke or just lari lari kuar kan peluk. haha. tak pun pergi karaoke or do something yang baru dan tak pernah lagi korang lakukan sama sama. mesti best punya ;)

oh makin rindu pula rose kat encik cintahati. lagi berapa hari je nak balik, so, rose sabar je rose. hehe. so, korang boleh la share dengan rose kalau korang ada idea apa apa yang boleh rose lakukan time cuti ni. hehe. okayyy, rose akan update later soon kalau tak busy. enjoy your day okay. toodles :)

2 comments:

  1. Rose, jill suka part yg mkn x kyg, mandi x bsh and tdr x lena tu. Hahaa.. Sgt2 btl itu brg. :D

    ReplyDelete
  2. hahaha. twu xpe. lagi rindu lagi makan tak kenyang, tidur lagi tak lena, and mandi tak basah. kadang kadang sampai tak mandi. HAHAHA. *melampau :P

    ReplyDelete