masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Saturday, June 25, 2011

let's support !

assalamualaikum && selamat malam semua ! :)



okay, tonight entry simple steady nak ajak koranggg yang ada kat johorbahru support this event esuk, hurm, i mean petang nanti pukul 2pm. kat plaza seni, bandaraya johorbahru ! click pada gambar until enlarge. or visit event's facebook ! click click click !

event ni will end at 11pm, so, untuk adik adik yangg masih sekolahh, minta kebenaran ibu bapa okehh ! don't make them worry. kalau nak lagi best, bawakkk parent tu sekali. surely dowangg yang akan belanja. banyak booth stall will be there, especially untuk peminat cupcakes & lomography. singgah booth kami ! dua2 booth rose akan ada. macam mane tuh ? hebat takk ? HAHA.


Fairy's Cupcakes will be there. great prices will be offer to you. come & grab yours tomorrow :) there will be butter flavour & chocolate flavour. with yummy buttercream & topping ! you all sure will crave for more ! murah murah murahh. & insyallah, we will also sell sandwich to keep your stomach fresh up to stay there through out the day ! hoping to see u tomorrow ! *woot ~


&& also, for those yanggg nak tahu pasal lomo or dah tahu pasal lomo, come to our booth, which is LOMONATIC AnalogueFreak, we will treat u like one of us. just ask us anything, we will happily answer ur question. there will be lomo wall, & insyallah polaroid shooting (credit card size) will be held, dgn harga yangg berpatutan walaupun film polaroid mahal T____T


ni, latest update utk event ni, just been snap 2 hours ago. kat plaza seni. ouh, ni bukan di snap olehh rose, tak tahu sapa, sorry bro curi gambar masukk blog. time ni rose ada kat sane, tgah tolongg agih gambar untuk lomo wall. tapi, terpaksa balikk awal sebab, rose kan budak baik. haha T___T & gambar lomo tadi credit to KamalFaiz, snap using his LCA.

p/s : ouh lupa pulak, event ni masukk tak free, tu yangg tak syiokk, tp hopefully korangg datang meriah kan suasana, tak mahal mane pun, ticket kat entrance rm25, siap ada gig band akan perform dari mula sampai habis. kalau nak murah, pagi pagi esuk pergi crossover kat city square, beli kat sane, rm20. okay, hopingg to see u guys there :) will update more soon ! toodles ~

Thursday, June 23, 2011

this hot maMAT !

good morning !


jomm layan matlutfi yang sangat best and full with ideas. sangat syokk layan layan video die. idea x pernah tak best. semua gempakk gilerrrr. & super hot & budakk pandai. tapi nasib baik rose dah ada buah hati sayang pengarang jantung. okay, mat lutfi cepat carik awekkkk la. so, tak ada la ramai yang menanti menunggu mengharap kepulangan matlutfi ke tanah air. hahaha.

p/s : rose kat tempat servis kereta. hari ni cuti, tapi kerja jadikk assistant mama. kena hantar kereta pergi servis laa pulakkk. baru nak rehat kat rumahhh. haha. okayy. happy thursday ! will update more soon :)

Tuesday, June 21, 2011

always be.

this entry is for my mister potato ! if u wish not to read this loving stuff i wrote down below, please leave this blog immediately before u throwing out on your laptop's screen. thank u :)


Dear Kamal Faiz,

first of all, happy anniversary yg ke 3 tahun 4 bulan encik kamal faiz :) haaa, tahu, it's no need to say it in public or sort of like showing off. but, dah lama rose tak bercerita. ni je laaa yang boleh buat rose happy, by telling story and share out my feeling through story. kalau untuk awak, awakk happy by telling people your feeling through pictures, but me, blog and my story. abang, i've known u for years, thanks for all the memories, the belanja jajan, the belanja ice cream, for wiping out my tears, for taking me out jalan jalan, for let me be myself by feeling hungry all the time, give me food when im hungry, let me sleep in the car while u driving, give me stuffs, making my room full of ur presents, repair my laptop, buying me film, let me be friend with whoever i want, give me support in everything i did, and the rest of sooooo many things ! thank you very much ! :)

secondly, i want to say sorry for all the mistakes, wrongs that i've done ! sorry for habis kan minyak kereta ibu sebab awak kena bawakkk pegi keluar jalan jalan. sorry sebab rose suka makan, sorry because im a bit chubby, sorry because always tak dengar cakap, sorry sebab banyak sangat cakap sorry. & more sorry ~ hehe.

& seterus nya, rose sayang kan kamal faiz tau. okay love ! be the best among the best. u taught me well. by give out support when im down & when im feeling useless, u were there ! thanks for not giving up on me. i might be stubborn and not a very good listener sometime. but u, are my good listener and teacher :) thank u ! sayang kamuuuu ! hehe.


p/s : gambar semua zaman muda muda lagi, sekarang dah tua. haha. & my heart feels warm when around him. maksud nyeeee, kan hari tu sedih menjunammm, sekarangg dah tenanggg. alhamdulillah :) will update more soon, stay tuned !

Saturday, June 18, 2011

what can you do when your good isn't good enough ?

good morninggggg to all !

my mood for the rest of the week :


sad and feeling weak ~

but, life must go on. and still trying my best to survive. what can you do when your good isn't good enough ? people will say, gagal sekali tak kan gagal selamanya. yupp i agreed, but, bila tengah sedih, orangg nasihat suruh jangan sedih, be strong, bagi nasihat tu ini, tapi perasaan sedih tu tetap tak akan hilang. lambat laun sedih tu akan hilang sendiri, jangan paksa orang yang tengah sedih untuk happy dengan serta merta. it takes time to cope with the sadness. it takes a while. but don't worry, it will not last forever. belajar dari kesilapan, CHANGED ! BERUBAH ! don't do the same mistakes. pujuk hati untuk terima kenyataan, this is real life, there's up and down. do things that can make u happy. and yang paling penting jangan lupa pada yang SATU. solat dan berdoa. itu semua ujian, kita perlu terus usaha usaha serta doa dan akhir sekali baru tawakal. kalau gagal kali kedua, tetappp, kita bukan akan gagal selamanya. mungkin Allah lebih mengetahui apa yang lebih bagus untuk kita. jangan ulang kesilapan. cuba ubah diri dan pendirian. muhasabah diri. ingat tu, rose ! insyAllah aku boleh ~

goodbye previous attitude, hello new attitude !


p/s : what can you do when your good isn't good enough ? soalan ni rose tetap akan tanya pada diri rose sampai bila bila. dan tetap tak dapat jawapan nyaaaa. please hayati lagu atas ni, jangan kait kan lyrics nye dengan cinta, kait kan dengan kehidupan. thank u. will updated more soon. stay tuned !

Tuesday, June 14, 2011

Levi's Jeans Red Tab Girls !

assalamualaikum & hello :) dah lama tak update blogggg. wuaaaa. okay, fyi semua, rose dah start kerja part time utk cuti semester 4 bulan yang amat bosan ni. sangat penat, & sampai tak dapat update blog tersayang ni. huhu. but, entry ni, nak let go one item. brand new, & mmg ade satu ni jeeeee. al-kisah kenapa nak let go ? my dad went to UK, & bought some stuffs, then he gave me this thingy which is this Levi's Jeans tak tahu jenis number apa, 501 or 243 what sort of number2 tuhh tak tahu. sorry. then, this jean cannot fit meee. i know, im big. so, paham paham je la. hehe ;)

details for this Levi's Jeans Red Tab Girls :
size - 29
long - 34
colour - blue
cutting - standard cutting
price - RM 100 (not including postage)

*the colour may be slightly different due to the camera's flash. can nego price. contact me by comment on this entry. or my facebook.

original Levis Jeans. made in Poland :)
*still with tag.

front view

back view

the back pocket

it's button :)

the front pocket

any question just ask :) PM me for number if u a serious buyer ! this is a serious business. more info just ask tauuu, tak yah malu malu. haha. okay, will update more ! stay tuned ~

Thursday, June 02, 2011

Hot Stuff !

selamat malam semua ! :) entry ni tak nak banyak cakap. so, let the pictures do the talking. & rose cume nak bagitau yang fuji instax best. jommm semua beli & guna fuji instax mini 7.






okay tu je, will update more soon. toddles. haha ;D

Wednesday, June 01, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip.



selamat malam everyone ! ini malam, rose mahu join itu giveaway dari Nisa Menaip. siapa tidak kenal itu nisa, banyak rugi kalau tak kenal. dia banyak famous, lu orang tak kan tak kenal. haha. nisa ada buat itu giveaway, banyak besar lumayan punya hadiah. everybody has a chance to win big prizes. nak tahu apa hadiah hadiah bakal dibawa pulang. mari click sini sini ~

hadiah dia sangat banyak, sebab sponsor dia pun banyak ramai, dan sangat fofularrr, jom usha siapa yang baik hati lagi generous. baik hati dengan generous tak sama ke ? hurm, haha. barisan sponsors2 :

siapa tak join rugi. sebab hadiah dia serius best, adil dan saksama, sebab laki or pompuan, hadiah universal. good luck semua. kalau terpilih, rezeki jangan di tolak. rose sudi terima kalau korang tak nak. haha. okay, will update more soon. stay tuned ! toodles ~