masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Monday, May 30, 2011

Contest Best Photo of Me by Yqnq Ellyana !



selamat malam :) okayyy. contest kedua join malam nihh. kan dah kata. malam ni mood nak join contest jeeeee. hehe. kali ni, contest from Yana, titled Contest Best Photo of Me. click cepat kalau nak join. hadiah dia sangat menarik. but, hadiah ni lebih kepada perempuan, so, tak salah kalau guys pun nak masukk. but, if korangg menang, the gifts bolehh bagi girlfriend korangg tak pun adekkk or kakak ke. & tarikh tutup untukkk contest ni hujung bulan june. lama lagi. so, cepat join ! hehe. gambar yanggg ingin dipertaruh kan ialah jeng jeng jeng ~


i think, this is the best photo of me so far so good. because, ehem ehem, sebab, hehe. actually tak tahu in specific kenapa rose suka gambar ni. actualy, gambar ni taken kat white bungalow, kat area tepian tebrau. time ni attend uBER event & tolong sikit2 budak lomo set up lomo wall. rose tak tolong sangat pun. tolong menyibuk. n tolong teman encik ehem ehem je. hehe. ouhh, back to the picture, this photo is the best photo of me, because i look good. ecehhhh. senyuman agak menggoda. padahal tahu, yang sebenar nyaaaa tak ada sape pun tergoda. & tudung nampak right on place. tak senget benget. & time ni rose pakai baju dress yangg sangat selesa sebab tu senyuman pun terlebih selesa. okayyyy, sebelum rose merepek lagi banyak. baik stoppp. okayyy. good luck untuk semua yangg join ~

rose tag : Salimah, Atiqa, Farah ! p/s : koranggg suka makan cadbury's bytes ? jommmm makan & main game bytes ~ syiokkkk gituuuu. meh meh sini sini ~ please & thank youuu. hehe. will update more soon. toodles ;)

Sunday, May 29, 2011

Contest Best Header Ever !


selamat malam ! :) malam ni mood nak join contestttt. woot woot. tak kesah menang ke tak. saje nak cuba nasib. header rose sehari semalam buat, penat lelah, terhasil laaa header yangg tak seberapa ni. pemenang akan dapat hadiah misteri. & akan di review olehh encik fazreen fathil, empunya blog yanggg anjur kan contest ni. click gambar header kat atass tuhh untuk join. tak pun, click SINI~ good luck to me. & the rest yangg masuk contest nihhh. GOOD LUCKKKK !

okay ! header, hopefully kau dapat pikat hati juri dan pengadil.
fuh fuh ~ hehe.

p/s : hari ini, penat berjalannn pergi PC Fair kat persada. & dah la hujan lebat. & dah la kaki terpelecot. & dah la basah kuyukk. & dah la mama tak nak belanja laptop baru. & dah laaaaaa tu je nak bagi tahu. haha. will update more soon. stay tuned ! toodles ~

Movie Review : Sharpay's Fabulous Adventure.

selamat malam semua ! entry ini hanya untuk peminat warna pink sahaja ! yangg rasa rasa akan sakit mata bila tengokk pink, sila jangan. kalau nak jugakk, insurans tidak disediakan :) HAHA. ini gara gara rose ialah seorang peminat setia disney channel. semua movie kat disney channel, rose sukaaa and semua best ! tak kesah kalau korang nak cakap movie movie tu boringg. but, rose tetap suka jugak. fullstop~



latest movie by disney channel is Sharpay's Fabulous Adventure ! baru je ditayangkan kat disney channel pukul 7.40malam tadi. and ade repeat 10pagi esuk :) siapa tak kenal Sharpay ? siapa yang tak kenal, maksud nyaa korang tak pernah tengok movie High School Musical, High School Musical 2 & High School Musical 3 : The Senior Year.


Who is this Sharpay girl ? nama penuh, Sharpay Evans. anak orangg kaya kaya kaya. equal tu banyak duit, bercita cita kuat. nak sangat jadik famous sangat sangat. budak paling famous kat sekolah dia, where is East High School, New Mexico. dah graduate, and menyanyi sambilan kat golf club bapak dia punyaaa. satu hari, member bapak dia offer dia untuk hadir audition untuk broadway, kat New York. at first bapak dia tak bagi, tapi lepas Sharpay dah convinced bapak dia yang dia pun boleh berjaya dalam hidup. so, bapak dia bagi, but dengan syarat, bapak dia bagi tempoh 1 bulan je untuk try hidup kat New York, seorang diri, dan dapat kan role dalam broadway tu. kalau takk, dia akan kerja dengan bapak dia seumur hidupp.

then, bila dia dah arrived New York, at first, plan dia semua berjalan lancar, but, lepas tu hancur lebur sebab................... sebab...................... rupa nyaaa broadway audition tu ialah untuk anjingggg dia yang comel tuhhh. bukan diaaaa. musnah harapan nak jadik famous. tapi, disebabkan Sharpay tak nak kerja dengan bapak dia, so, Sharpay determined nak stay, nak usaha jugakkk untuk kejar impian dia ! so, apa jadikk lastly ? kena tengok sendiri haaaaaa ~ banyak bumpy road kehidupan Sharpay ni.


ini anjing Sharpay, nama BOI. anjing jantan. tapi Sharpay selalu pakai kan dia baju anjing betina. warna pinkkk. kesian. keliru anjing ni. hehe. btw, Sharpay Evans dibintangi oleh Ashley Tisdale. yang jugak pernah berlakon dalam cerita Suite Life of Zack & Cody. pun kat disney channel. i loveee disney channel. untuk kanak kanak bawah 12 tahun, lagi suka tengokk disney junior channel. kannnn ? haha.


style Sharpay sangattt comel. semua pinky. pink pink pink ~ pengajaran dari movie ni : first, bila kita dah ada cita cita yang kita nak sangat, go for it, jangan putus asa kat tengah jalan. kalau ada halangan yang datang, cuba selesai or avoid it, sebenar nya halangan tu la yang menguatkan lagi semangat kita. just go for it. cuma, jangan give up. second, jangan manjakan diri tu sangat, be more adventure in life. cuba benda baru. senang cerita, berdikari. third, berusaha lebih sikit, jangan mengeluh, dan terus berusaha. :)

will update more soon, toodles ~

Sunday, May 22, 2011

Segmen : Sayang Awak !

a very good evening ! :) today, saya, rose, ingin join satu segmen, called Sayang Awak ! rose telah di tag oleh FARA untuk join segmen ni, so, why not, just give it a try. hehe. segmen ni will end tomorrow, so, sape2 nak join click header kat bawah ni !


apa segmen : sayang awak ni haaa ? segmen saje saje nak manja manja nak bagitau kat semua orangggg, rose sayang siapaaaa ? siapa ha siapa ? hahaha. dalam segmen ni, kene jawabb soalan soalan yang telah tertera kat blog penganjur. ni bukan contest ke ape ke. ni saje segmen macam segmen bual bual, tambah pengalaman ? T_____T hadiah tak di sedia kan. tapi cik holaulala cakap, dia akan pilih & blog, 3 entry menarik. and the rest yang join, masuk bloglist diaaa, pun boleh sajeee. mana mana. hehe :D

question one:
3 individu / benda yang sangat penting bagi korang.

pertama : of course la my mama !

kedua : my adik - adik !

ketiga : encik ehem ehem :)

actualy, ramai giler yangg rose sayanggg, tapi kenapa nak 3 jeee. kenapa tak sepuluh terusssss ! hahaha. rose sayangg semua ! family rose, tokmak tok ayah, my cousin ! semua rose sayang. lagi lagi, my friends ! my girlfriends ! my buddies ! & semua my my my yang rose sayang laaa.

question two:
perkara / ayat yang sering dikatakan kat orang yang disayangi.

soalan palingg susah nak jawabbbb, SPM pun senanggg. sebab rose terlampau banyakk cakap, dah tak tau apa yang benda yang SERING diulang ulang cakap benda yang sama. nak dikatakan ayat "I LOVE YOU" or "SAYA SAYANGG AWAK" tak laaa banyak sangat di ungkap kan kat adik adik rose tu, sebab dorangg degil, so, rose agak berkeras hati nak cakap ILOVEYOUU kat dorangg, padahal dalam hati ada taman? T____T so, jawapan untuk soalan ini ialah : MAMA, LAPAR LA ! YAYA, LAPAR LA ! IZAT, LAPAR LA ! ABANG, LAPAR LA ! okayyy. paham tak, rose selalu cakap yang rose lapar kat doranggg, dorang mangsa rose, untuk belanja makan atau tak pun teman makan kat dapur rumah, sebab tak syokk la makan sorang sorang. betol takk ?

question three:
3 perkara paling teruk pernah buat pada orang yang disayangi.

okay, soalan tak suka untuk di jawab, sebab macam membuka aib diri sendiri. tapi frankly speaking, rose ialah seorang yang cepat moody and susah dengar cakap sikit. sikit je tak banyakk. lepas tu, sedar jugakk yang dah buat salah. so, perkara pertama : rose suka marah marah kat adik adik rose, & kadang kadang encik ehem ehem & mama pun terkena tempias, but, after that rose minta maaf la ! rose ni susah sikit nak kawal emosi, cepat moody. kena paham la, perempuan, once a month, ada satu minggu tu, semua yangg berlaku semua ada je yang serba tak kena. so, sorry la yang terkena tempias moody rose :) perkara kedua : tak dengar cakap, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. but, at the end, they are so true, dan rose terima nasihat dorangg, tapi bukan on that spot yang dorangg nasihat tu masuk, dah terkena batang hidung sendiri baru nak ikut nasihat mereka. perkara ketiga : can we make it just two ? pleaseee ! thank you. hehehe.

question four:
hubungan kami seperti ............... ?

hubungan kami sekeluarga bersama encik ehem ehem bagai aur dengan tebing & juga bagai kan isi dan kuku & bagai kan air yang dicincang tak akan putus. cewahhhh. tak sia sia belajar peribahasa kat sekolahhh. haha. kenapa bagai aur dengan tebing ? rose, mama, adik adik dah anggap encik ehem ehem sebahagian family, sebab mama selalu jugakk ajak encik ehem ehem keluar sama sama dengan family. bagai kan family yang bahagia gituu, kami bantu membantu tolong menolong antara satu sama lain. if family rose in kesusahan, encik ehem ehem bantu kami, if encik ehem ehem kesusahan kami sekeluarga bantu dia. macam gituu la cerita diaaa. hehe. *poyo kan rose ni T_____T

question five:
korang sayang dia sebab ....... ?

rose sayang mereka sebab mereka laaa penyeri kehidupan rose ini :) tanpa mereka, siapa la rose ini. cehhh. hehe. rose sayangg mama sebab mama la satu satu nye yangg paling paham rose dari kecikk sampai dah besar nihhh, yang dah paham bila masa rose badmood, diaa memang tak akan kacau, x macam adik2 rose T_____T tapi rose tetap sayang adik adik rose, sebab dorangg sanggup jadikk teman gaduh dan teman bermain dari kecik sampai besar. & rose sayang encik ehem ehem, sebab memahami dan menolong dan menemani kehidupan ketika rose berjauhan dengan keluarga, ade juga sudi yang menemani :) i love you guys !

penat nyaaa jawab segmen ni, hahaha. then, rose tak tahu nak tag sape sebab esukk dah habis segmen ni. tapi, korang korang yang rajin tu, join laaa okay. will update more soon. stay tuned ! :D

Saturday, May 21, 2011

buttercream cupcakes frosting.

selamat pagi you guysss ! almost 3 weeks rose tak update blog, dunno why, bila dah dapat balik rumah cuti ni, perangai malas nak update makin menjadi. aisehhh. rindu ku pada johor bahru makin terubat. *woot woot.

so, yang telah di janji kan, rose nak update about cupcakes frosting. ni resepi sangat simple, even budak tadika pun bolehh buat, kot. hehe.


buttercream cupcakes topping :
  • 350g butter
  • 350g icing sugar ( di ayak )
  • 1 teaspoon vanilla essence
cara - cara nya : pukul butter dan vanilla essence sehingga lembut, dan masuk kan sikit demi sikit icing sugar sehingga habis. ni untuk basic white colour, if need colour macam2. masuk kan dalam mangkuk2 kecil topping td, & mix with colour essence. rose guna pink (strawberry flavour & ibu sirap), hijau ( pewarna hijau *green apple kot klau tak silap ).

rose rase topping ni dapat cover about 12 cupcakes medium sizes. die depends on u guys nyee cupcakes sizes. so, see, tips dia senang je, the butter kene same byk dengan the icing sugar, but depends on u guys jugak la, if tak suka manis, kurang kan sugar. so, happy baking (: will update more soon, stay tuned !

Monday, May 02, 2011

DiGi WWWOW Awards : Original Rose.

selamat tengah malam semua ! okayy, baru beberapa minit yang lepas tadi rose dengan sengaja nyaaa join DiGi WWWOW AWARDS untuk category Blogger of the Year. saja saja masuk mengatal tangan ni nak submit blog Original Rose. ni, dan tahu memang diri ini tak akan menang, tapi, saja mencuba nasib. tak apa laaa rank ke berapa ke apa, teringin jugakk masuk contest top top macam ni. rose pengguna digi, dari digi kampus bertukar digi easy. so, apa salah nyaaa support event ni kannn. so, korangg yang belum submit blog koranggg, JOIN sekaranggg laaa.

kalau takde bloggg, banyakk category buleh join, like picture of the year, tu confirm rose tak dapat join laaa kan. hehe. so, sendiri go check out, DiGi WWWOW AWARDS website !


p/s : nakk menang tiket gi concert yuna inspired secret, kene rajin rajin laaa main games whatBerry are you yangg ke 2 nyeee. seriussss best giler. tak tipuu. nak naik kan rank ni, rose baru rank seribu lebihh, nak kasik naik 9ratus lakkk ni. okayy usaha ! tapi, ada tapi nyeeee, concert tu dah abes, nampak gaya nyeeee main secara suka suka. HAHA. stay tuned for entry akan datang ~