masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Monday, February 13, 2012

Holiday in Pangkor.

assalamualaikum :)



it has been a while since my last update. fuhh, curi curi masa untuk update, tengok kesian betul blog ni kena tinggal lama, bersawang sawang sudah. haha. i've been so super busy. with the final exam, and now semester's break, bukan nye cuti pun. i'm on my practical training at Julung Cipta Sdn Bhd. insyaAllah i'll update about it later.

last week, i went to Pangkor Island with my family. stayed there for 3 days and 2 night. slept at Suria Beach Resort in Teluk Nipah. the resort is basically the only place yang still boleh booking, walaupun kiteorang booking 1 months earlier. kebanyakan hotel or resort lain dah fully booked. but not so bad la, only rm150 per night for the standard room with one queen sized bed, a TV, a make up table with a chair, a cupboard for the clothes, balcony (not a sea-views, but, street view =.="), oh and hot shower :) i think our room are the cheapest on the resort, because there is also a chalet (small room houses), family room (2 queen sized bed) and you can rent a bbq set to cook on. weehoo ^.^v


*my precious boy already grown up :)


*my lil bro, tok ayah && lil sis :)
kat sini, semua teksi, pakai van colour pinky. hehe.



on the second day, we went for snorkling and banana boat-ing. haha. banana boat is a must thing to ride on. so damn FUNNNN ! HAHA ;) dari teluk nipah, kalau nak snorkling kena naik bot ke satu pulau kecik (samada ada naik bot yang macam sampan or yang berbumbung) tapi yang syok naik yang macam sampan tu, max 4 orang. fresh sea air bebeh ! hehe. snorkling kat sana, rm15 seorang, siap equipment dan transport. serius ramai sangat orang time ni, nak snorkling macam berenang kat public swimming pool yang kat larkin or pusat akuatik la pulak, siap boleh langgar orang lagi =.="





dua gambar atas ni sangat ngeri kan ? okay, itu kaki my lil bro. time kiteorang snorkling, lepas syok syok menikmati permandangan dasar laut. siap ada coral semua. sangat cantik ;) tiba tiba, adik aku ni rasa kaki dia mcm kebas dan pedih pedih. bila naik je darat, pehh ! kaki dia banyak bintik bintik halus warna hitam. rupa nya die kena tembak dgn landak laut. kesian sehh. cepat cepat kiteorang balik pantai. abang yang bawak kiteorang gi snorkling tu cakap, tak bahaya sangat pun landak laut ni, just perah limau nipis or limau kasturi, nanti dalam seminggu dua benda tu hilang sendiri. lama kot seminggu =.=" redha je la.


*sotong goreng tepung. BESAR PUNYEEEE. HAHA.


*kerang rebus.


*nasi goreng seafood.


*ikan masak tiga rasa.

nak makan kat teluk nipah ? senanggg je. kat sana dah banyak gerai gerai makan. makanan die mostly seafood la. tp kalau korang nak makan burger ada je. tapi ada nasi ayam tu sampai rm6, memang tak masuk akal la. pfft. time malam teluk nipah sangat meriahhhh. nak beli souvenior semua murah murah. kalau nak beli t-shirt pangkor, kena pandai survey sendiri la, ada yang jual murah, ada yang jual harga ntah pape. =.=" so itu je la for now, kalau ada apa apa lagi, nanti rose add on. hehe.

p/s : all pictures taken using my nokia C6. sebab tu tak banyak gambar menarik. gambar2 lain semua dalam camera, but my lil bro ambik bawak balik asrama pulak. pfft. tak apa la, at least we had fun ! so, will update more soon. toodles ~