masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, August 16, 2011

Monsta Cafe !


good afternoon ! ;]


salam ramadhan & salam 1 malaysia ! *wah, macam baca berita pun ada. hehe. so today dah 16 hari kita puasa, dah setengah bulan, lagi setengah bulan dah nak raya. woohoo ~ ehem sebelum start entry rose utk hari ni, rose nak mintak maaf sebab entry ni akan membuat nafsu makan anda dan anda terliur atau tergoda. sorry yup, enjoy ! hehe. T___T


last month before puasa, we went to monsta cafe kat nusa bestari, johor bahru :) rose balik kerja je, terus encik kamalfaiz amek bawak sini nak gather gather with my girls & the boys. dgn gigih pakai baju kerja, dgn muka penat, sanggup jugak pergi tau sebab kan doranggg. hehe. rose malas nak taip panjang panjang, but let's the pictures do the talking. ouh, btw, haaa ni facebook dorang. click [MONSTA CAFE] ! ^.^v

para hadirin yg dihormati with their foooood ! ;)

nana with her spaghetti :)

fatin with mac n cheese (RM10.90) !

unique drink, (from left) "Breeze" & "Swimming Pool" (RM7.90 each)


King Prawn Aglio - Alio (RM19.90)

solihin with his Mega Chicken Cheese Burger (RM12.90) !

my HoneyMustard Chicken Chop (RM14.90)

rose sendiri tengok pun terliur ! aiseh, nafsu, sila tenang ! T___T ouh, honeymustard chicken chop tu sedapp giler, but the veggie sangat masin gile & a bit keras but, potato wedges dia sedap gila ! the chicken chop is juicy & the honey glaze sauce is not bad. the flavour suit right :) encik kamalfaiz order Chicken Bake Rice (RM10.90), itu menu wajib korang kena order kalau pergi sini sebab sangat delicious, i can gerenti it. drink pulak, the Breeze taste like colgate, but the Swimming Pool drink taste better. haha. overall, memang best bila dapat hang out dgn kawan kawan, ouh rindu dorangg, tak sabar tunggu raya nak buat trip raya pulak. haha.

concept restaurant macam monsta cafe ni tak sah kalau tak ada decoration yang sangat the boom gituu. tak banyak pictures on the decoration, sebab pergi pun macam rushing, & ramai orangg that night. dari wallpaper yang cool, the floor finishing yang unique, to the ceiling yang superb. & toilet dia comfortable gila ! siap ada small indoor playground untuk kanak kanak. table decoration pun sangat creative. & they also tanam rumput tipu untuk buat suasana macam makan kat garden gituu. sangat best kan ? hehe.


here's the pictures of their menu, sangat colourful :) click sini haa SINI !


so, we do have fun, walaupun rose terpaksa balik cepat, esuk nya kerja pagi =.=" kteorg take pictures here & there. laugh & eat & gossip & camwhore lagi ! fatin siap bawak laptop, because the wifi usage is free of charges ! but, plug in charger laptop kena bayar kot. hehe.

p/s : grr. bila la nak kurus ni haaa. asek makan makan best je. ye tak ? T____T will update more soon ! toddles ~

No comments:

Post a Comment