masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Friday, August 19, 2011

fireworks !

good evening ! :)


nothing much to update today. just tadi rose pergi jusco permas jaya, ada jusco card sales. shopping for baju raya. and some for baju-pergi-kelas untuk next sems. can't wait for next semester. dah pasang niat baru. & azam baru. & gonna be more serius dalam belajar. no more fikir main main dah. so, enjoy the new hari raya song from dian hazwani. *woot ~

p/s : kuih raya dah banyak buat ni haaa. nanti raya jemput la datang rumah k. hehe :) will update more soon. toodles.

Tuesday, August 16, 2011

Monsta Cafe !


good afternoon ! ;]


salam ramadhan & salam 1 malaysia ! *wah, macam baca berita pun ada. hehe. so today dah 16 hari kita puasa, dah setengah bulan, lagi setengah bulan dah nak raya. woohoo ~ ehem sebelum start entry rose utk hari ni, rose nak mintak maaf sebab entry ni akan membuat nafsu makan anda dan anda terliur atau tergoda. sorry yup, enjoy ! hehe. T___T


last month before puasa, we went to monsta cafe kat nusa bestari, johor bahru :) rose balik kerja je, terus encik kamalfaiz amek bawak sini nak gather gather with my girls & the boys. dgn gigih pakai baju kerja, dgn muka penat, sanggup jugak pergi tau sebab kan doranggg. hehe. rose malas nak taip panjang panjang, but let's the pictures do the talking. ouh, btw, haaa ni facebook dorang. click [MONSTA CAFE] ! ^.^v

para hadirin yg dihormati with their foooood ! ;)

nana with her spaghetti :)

fatin with mac n cheese (RM10.90) !

unique drink, (from left) "Breeze" & "Swimming Pool" (RM7.90 each)


King Prawn Aglio - Alio (RM19.90)

solihin with his Mega Chicken Cheese Burger (RM12.90) !

my HoneyMustard Chicken Chop (RM14.90)

rose sendiri tengok pun terliur ! aiseh, nafsu, sila tenang ! T___T ouh, honeymustard chicken chop tu sedapp giler, but the veggie sangat masin gile & a bit keras but, potato wedges dia sedap gila ! the chicken chop is juicy & the honey glaze sauce is not bad. the flavour suit right :) encik kamalfaiz order Chicken Bake Rice (RM10.90), itu menu wajib korang kena order kalau pergi sini sebab sangat delicious, i can gerenti it. drink pulak, the Breeze taste like colgate, but the Swimming Pool drink taste better. haha. overall, memang best bila dapat hang out dgn kawan kawan, ouh rindu dorangg, tak sabar tunggu raya nak buat trip raya pulak. haha.

concept restaurant macam monsta cafe ni tak sah kalau tak ada decoration yang sangat the boom gituu. tak banyak pictures on the decoration, sebab pergi pun macam rushing, & ramai orangg that night. dari wallpaper yang cool, the floor finishing yang unique, to the ceiling yang superb. & toilet dia comfortable gila ! siap ada small indoor playground untuk kanak kanak. table decoration pun sangat creative. & they also tanam rumput tipu untuk buat suasana macam makan kat garden gituu. sangat best kan ? hehe.


here's the pictures of their menu, sangat colourful :) click sini haa SINI !


so, we do have fun, walaupun rose terpaksa balik cepat, esuk nya kerja pagi =.=" kteorg take pictures here & there. laugh & eat & gossip & camwhore lagi ! fatin siap bawak laptop, because the wifi usage is free of charges ! but, plug in charger laptop kena bayar kot. hehe.

p/s : grr. bila la nak kurus ni haaa. asek makan makan best je. ye tak ? T____T will update more soon ! toddles ~

Wednesday, August 10, 2011

#1 wordless wednesday.

good evening ! ;]


my first wordless wednesday :)
mac n cheese,
taken at MONSTA CAFE, JB !

p/s : selamat berpuasa semua. hehe. will update more sooner or later :) toodles~

Monday, August 08, 2011

happy happy day !

good evening ! :]


entry hari ni punn entry lapuk macam semalammm, hal maklum la, orangg busy macam i ni kan. haha. motif ? T____T so entry hari ni nak cerita about event GeGo 2011, tak silapp bulan lepas kot. kat bukit timbalan johorbahru :) yang pelik sikit is, event ni hari jumaat, start from 3pm until 12am. event ni combination with art, creativity, music, small business & many more. kira macam flea market plus live gig yang ada class gituu.


rose with encik cintahati & cik fatin decide nak bukak booth under Fairosez Shop. tp Fairosez Shop ni ada kelainan sikit berbanding dalam blog kami. sebab dalam blog, mostly kami jual is analogue camera & lomo. but, here, we sell pre-loved clothes, vintage shirt, dress, bags, shoes. & also we have new shawls ! *woohoo ^.^v


selain tu jugak, kat event GeGo ni, macam biasa la lomonatic punn join sekali. of course, our precious lomo wall pun ada. oh event ni rose tak dapat menolonggg set up lomo wall, sebab busy kerja time ni. huhu. lomonatic ada print out flyer about lomo & ada jugak sell negative film. polaroid photo taken patut nya ada, tapi tak jadi. so move on ~ kat sana ada gravity wall. smart smart artwork diorangg. & awesome live band. tak silap, plague of happiness pun ada kot. hehe :)

para hadirin yangg hadir (HAHA!)

ramai yangg datang support event ni. thanks for coming guys :)
but mostly, event tu a big success, walaupun tak balik banyak untung mana pun, but experience and enjoyment tu yangg penting. kan ? hehe. ouhh, n my lil sister jugak datang tolong, sampai balikk lambat, kena marah anak dara balik rumah tengah malam. huhu. but overall, everything is going well :)

p/s : buka apa tadi korangggg ? hehe. okay, will update more soon. toodles :)

Sunday, August 07, 2011

dusty entry.

good afternoon ! :)

sekian lama tak update blogg, ni baru dapat luang kan masa sikit dengan blog ni. do u miss me blog ? of course u do ! *perasan ! T___T okay, entry hari ni, entry yangg dah lapuk dek berbulan bulan event ni berlalu, baru nak update hari ni. oh ! btw, rose dah benti keje. so, bulan puasa ni dduk rumah goyang kaki, plan nak buat kuih raya, belum bermula lagi plan tu. haish. so, cerita hari ni is, the cotton project yangg dah dua bulan berlalu. sorry sebab baru dapat update sekaranggg. =.="

the cotton project ni held kat parking lot plaza seni, johorbahru :) start from 3pm until 11pm. that night, rose overnight kat rumah fatin, balik balik rumah dia je terus banggg tidur sampai pagi tak sedar diri sebab penat sangat ! haha. so, apa ada ? creative artwork, photography, lomography, abstrax jingga pun ada, morning rocket, nasi lemak kombi, of course FAIRY'S CUPCAKES, and many more. & haaa, live band, live gig, live performances, semua LIVE ! *woooot ~ oh yeah almost forget, jomm LIKE page Fairy's Cupcakes on facebook :)

fairy's cupcakes ! :)
kereta ni mula mula sangat menyemak, owner dia hilang tak tahu pergi mana, tak reti nak alih kan kereta. so, we end up decorate our stuff on this car. at the end, sangat berguna itu kereta.

fatin :)
fairy's cupcakes punya boss !

dian :) our special guest.

cupcakes cupcakes cupcakes !
everyone loves cupcakes !

sandwich sandwich ! :)

pekerja pekerja berhemah : ellie, fatin, rose, kamal & ray raiha.
ouhh ray bukann pekerja, die pengacara pada hari tu. *woot :)

& last but not least, nasi lemak kukus kombi yanggg sedapp delicious :)
we had our lunch here, makan bersila atas tikar. sweet ! hehe.

p/s : selamat berpuasa semua :) sorry tak wish awal awal hari tu. dah seminggu kita puasa, kejapp je kan. lagi 3 minggu dah nak raya. lagi 5 minggu dah nak mula semester baru. huishh. sangat sekejapp masa berlalu kann. so, jomm tingkat kan amalan kita time puasa ni k :) all the best semua. happy ramadhan ! will update more soon. toodles ~