masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, July 19, 2011

sweet tooth.

good morning semua ~ hari ni rose cuti, esuk pun cuti. woohoo ! haha. tapi, rabu until ahad kerja bagai nak gila. dah la rabu kamis ada j card sale ! wuaaaa ~ penat nye mesti ramai customer ! HAHA. so, aktiviti hari ni gi hantar encik cintahati pergi kerja. & petanggg pergi jalan jalan carik makan with besties ! FANA, RUSY && FANAA !

so, hasil pencarian untuk dessert ~
location : Ice Corner, kg melayu, johor bahru.
*depan pos office !

#1 - ais jelly.
it's mine ! haha.

#2 - ABC special
rusydiah punye.

#3 - cikong sejuk.
fana omar punye.

#4 - ais jagung.
fanaa hafiz punye.

terliur tak ? haha. dah la hari panas, melantak benda sejukk macam ni. memangg peh, malam pening sebab batuk batuk. huhu. oke, will update more soon. toodles ~ :)

Saturday, July 16, 2011

superwoman !

good midnight ! T____T

tonight's entry cerita pasal perempuan awesome yangg comel lagi bergaya, senyuman manis memikat hati, suara nya memukau pencinta musik ! oyehhh !

she is ........
DIAN HAZWANI !
from singapore :)
*my new friend ! & i love her already. haha.



met her at the cotton project event last month. knew her from fatin :) dia tolonggg kami sepanjang hari. & tak dapat amek gambar sama sama, so sad. second time jumpe kat event GeGo hari tu. punnn tak dapat snap pictures, because sooo busy. i dunno know, apa yangg i busy sangat T____T dian ni sangat berbakat, dia menyanyi through youtube, & wrote her own songgg. dia dah banyak gile lagu kottt. & dah banyak show kat singapore. & dah masukk radio dah punnn. but, apa apa punnn. dia sangat humble. sangat sweet. sangat friendly. senanggg kawan dgn dia. mula mula jumpee, rose tak tahu pun dia such a huge independent singer kat singapore. but, i noticed that she can sing and she goods with ukelele. & her smile, makes me melt *pehhh macam apa je bunyi. hahaha.

apa apa punnn, check her blog "Naive Colors". && her youtube channel "deeMraz" ! jommm layan her cover's & single's :)




Satu Permainan sangat cool songggg ! enjoy ~

p/s : will update more soon ~ stay tuned !

Wednesday, July 06, 2011

choices.

assalamualaikum & selamat malam :) huwaaaa dah lama rose tak update. sorry la yeee, rose busy kerja sampai nak online pun kadang2 sampai tertidur depan laptop. nampak tak betapa penat nye kerja. sebab tu belajar lagi best, tak penat macam kerja. tapi belajar pun penat jugak. kalau tak belajar, duduk rumah je pun penat jugakk. semua benda penat, apa je yangg tak penat? aisehhh. so kita patut bersyukur kan dah dapat kerja, ada orangg nak bagi gaji. kite terima je la kan. ni tak, merungut je lebih apa la rose ni T_____T HAHA.

haha. memandang kan ni just kerja part time untuk habis kan masa cuti semester yang lama giler nihhh. so, gaji pun maybe tak seberapa, just cukup2 nak beli topup, bayar duit tuisyen, bayar duit belajar sikit2, & yang penting beli barang yang teringin sangat & yang paling best tak menyusah kan mak bapak kite. tapi kannn, banyakk sangat nak beli, sampai bila tengok tengok balik dah lari budget. so, kena la buat choices. please spare me some ideas k. xie xie (thank u) ;)

between . . . . .


hello kitty's perfume
*yangg sangat comel wangi adorable dan yang penting rose suka giler hello kitty. haha.

atau . . . . .


nike ultimatum victory backpack
*boleh bawakk balik kampus, & banyakk kocek which mean boleh letak banyakk barang. so, balik johorbahru bawakk beg ni jeeeee pun boleh.

atau . . . . .


crocs hello kitty
*yangg comel lagi bergaya, kasut crocs rose yang lama dah dibuang sebab tapak dah haus.

atau . . . . .


skirt labuh
*beli skirt labuh banyak banyak, buat koleksi sebab sekarangg dah minat pakai skirt labuh nampak lebih ayu gituu. awwww. haha.

so, which one patut beli dan berbaloi untuk beli. simple things, but hard to choose. haha. btw, cerita transformers sangat awesomeeeee ! sape belum tengok kena gi tengokkkk ! okay, need to rest, esuk kerja T_____T will update more soon. toodles ~