masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Sunday, May 22, 2011

Segmen : Sayang Awak !

a very good evening ! :) today, saya, rose, ingin join satu segmen, called Sayang Awak ! rose telah di tag oleh FARA untuk join segmen ni, so, why not, just give it a try. hehe. segmen ni will end tomorrow, so, sape2 nak join click header kat bawah ni !


apa segmen : sayang awak ni haaa ? segmen saje saje nak manja manja nak bagitau kat semua orangggg, rose sayang siapaaaa ? siapa ha siapa ? hahaha. dalam segmen ni, kene jawabb soalan soalan yang telah tertera kat blog penganjur. ni bukan contest ke ape ke. ni saje segmen macam segmen bual bual, tambah pengalaman ? T_____T hadiah tak di sedia kan. tapi cik holaulala cakap, dia akan pilih & blog, 3 entry menarik. and the rest yang join, masuk bloglist diaaa, pun boleh sajeee. mana mana. hehe :D

question one:
3 individu / benda yang sangat penting bagi korang.

pertama : of course la my mama !

kedua : my adik - adik !

ketiga : encik ehem ehem :)

actualy, ramai giler yangg rose sayanggg, tapi kenapa nak 3 jeee. kenapa tak sepuluh terusssss ! hahaha. rose sayangg semua ! family rose, tokmak tok ayah, my cousin ! semua rose sayang. lagi lagi, my friends ! my girlfriends ! my buddies ! & semua my my my yang rose sayang laaa.

question two:
perkara / ayat yang sering dikatakan kat orang yang disayangi.

soalan palingg susah nak jawabbbb, SPM pun senanggg. sebab rose terlampau banyakk cakap, dah tak tau apa yang benda yang SERING diulang ulang cakap benda yang sama. nak dikatakan ayat "I LOVE YOU" or "SAYA SAYANGG AWAK" tak laaa banyak sangat di ungkap kan kat adik adik rose tu, sebab dorangg degil, so, rose agak berkeras hati nak cakap ILOVEYOUU kat dorangg, padahal dalam hati ada taman? T____T so, jawapan untuk soalan ini ialah : MAMA, LAPAR LA ! YAYA, LAPAR LA ! IZAT, LAPAR LA ! ABANG, LAPAR LA ! okayyy. paham tak, rose selalu cakap yang rose lapar kat doranggg, dorang mangsa rose, untuk belanja makan atau tak pun teman makan kat dapur rumah, sebab tak syokk la makan sorang sorang. betol takk ?

question three:
3 perkara paling teruk pernah buat pada orang yang disayangi.

okay, soalan tak suka untuk di jawab, sebab macam membuka aib diri sendiri. tapi frankly speaking, rose ialah seorang yang cepat moody and susah dengar cakap sikit. sikit je tak banyakk. lepas tu, sedar jugakk yang dah buat salah. so, perkara pertama : rose suka marah marah kat adik adik rose, & kadang kadang encik ehem ehem & mama pun terkena tempias, but, after that rose minta maaf la ! rose ni susah sikit nak kawal emosi, cepat moody. kena paham la, perempuan, once a month, ada satu minggu tu, semua yangg berlaku semua ada je yang serba tak kena. so, sorry la yang terkena tempias moody rose :) perkara kedua : tak dengar cakap, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. but, at the end, they are so true, dan rose terima nasihat dorangg, tapi bukan on that spot yang dorangg nasihat tu masuk, dah terkena batang hidung sendiri baru nak ikut nasihat mereka. perkara ketiga : can we make it just two ? pleaseee ! thank you. hehehe.

question four:
hubungan kami seperti ............... ?

hubungan kami sekeluarga bersama encik ehem ehem bagai aur dengan tebing & juga bagai kan isi dan kuku & bagai kan air yang dicincang tak akan putus. cewahhhh. tak sia sia belajar peribahasa kat sekolahhh. haha. kenapa bagai aur dengan tebing ? rose, mama, adik adik dah anggap encik ehem ehem sebahagian family, sebab mama selalu jugakk ajak encik ehem ehem keluar sama sama dengan family. bagai kan family yang bahagia gituu, kami bantu membantu tolong menolong antara satu sama lain. if family rose in kesusahan, encik ehem ehem bantu kami, if encik ehem ehem kesusahan kami sekeluarga bantu dia. macam gituu la cerita diaaa. hehe. *poyo kan rose ni T_____T

question five:
korang sayang dia sebab ....... ?

rose sayang mereka sebab mereka laaa penyeri kehidupan rose ini :) tanpa mereka, siapa la rose ini. cehhh. hehe. rose sayangg mama sebab mama la satu satu nye yangg paling paham rose dari kecikk sampai dah besar nihhh, yang dah paham bila masa rose badmood, diaa memang tak akan kacau, x macam adik2 rose T_____T tapi rose tetap sayang adik adik rose, sebab dorangg sanggup jadikk teman gaduh dan teman bermain dari kecik sampai besar. & rose sayang encik ehem ehem, sebab memahami dan menolong dan menemani kehidupan ketika rose berjauhan dengan keluarga, ade juga sudi yang menemani :) i love you guys !

penat nyaaa jawab segmen ni, hahaha. then, rose tak tahu nak tag sape sebab esukk dah habis segmen ni. tapi, korang korang yang rajin tu, join laaa okay. will update more soon. stay tuned ! :D

2 comments:

  1. haha! dah boleh buat karangan pndek ni:) btw, thanx for joining k^_^

    ReplyDelete
  2. hye :) haa tu laaa. dh mcm karangan SPM lak :P

    ReplyDelete