masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Saturday, May 21, 2011

buttercream cupcakes frosting.

selamat pagi you guysss ! almost 3 weeks rose tak update blog, dunno why, bila dah dapat balik rumah cuti ni, perangai malas nak update makin menjadi. aisehhh. rindu ku pada johor bahru makin terubat. *woot woot.

so, yang telah di janji kan, rose nak update about cupcakes frosting. ni resepi sangat simple, even budak tadika pun bolehh buat, kot. hehe.


buttercream cupcakes topping :
  • 350g butter
  • 350g icing sugar ( di ayak )
  • 1 teaspoon vanilla essence
cara - cara nya : pukul butter dan vanilla essence sehingga lembut, dan masuk kan sikit demi sikit icing sugar sehingga habis. ni untuk basic white colour, if need colour macam2. masuk kan dalam mangkuk2 kecil topping td, & mix with colour essence. rose guna pink (strawberry flavour & ibu sirap), hijau ( pewarna hijau *green apple kot klau tak silap ).

rose rase topping ni dapat cover about 12 cupcakes medium sizes. die depends on u guys nyee cupcakes sizes. so, see, tips dia senang je, the butter kene same byk dengan the icing sugar, but depends on u guys jugak la, if tak suka manis, kurang kan sugar. so, happy baking (: will update more soon, stay tuned !

2 comments:

  1. waaaaaaaaaaa :D
    you bake all of em by yourself rose ?

    ReplyDelete
  2. hai sal :) yupp, bake it myself, takde orgg nak tolonggg. u help me la laen kali, okayyy :D

    ReplyDelete