masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, March 08, 2011

a coffee shop story !

selamat malam ! :) haha. padahal tgah maghrib ye ni. bagus anak dara macam ni online time maghrib maghrib. aok, kmek tauk, sik bagus online time tok. hehe. korangg translate sendiri ye. laen kali rose bukak kelas beginner ajar bahasa sarawak. okayy ! rose poyo. T____T


blog rose klu tak ada pasal makanan, tak sah. rose suka buat review on makanan, & tempat makan lately ni. malam ni, rose saja nak korang cuci mata dengan makanan yang delicious tapi harga pun buleh tahan delicious. haha. tapi, kalau korang tu student yang macam rose ni, kalau setiap hari makan tempat macam ni, mahu puasa the next month. HAHA. entry kali ni al kisah cerita kedai kopi. ni bukan lagu cerita kedai kopi tu haaaa. ni restoran kedai kopi, bersebelahan tasik shah alam :)

restoran kedai kopi ni, bagi rose, a quite nice comfy restoran. tak bising. tenang je. sebab betol2 bersebelahan tasik. rasa tenang & nyaman je. sebab redup dengan pokok pokok yang lebat daun nyaaa. haaa, rase romantik tak hati bila dapat makan tempat tenang. haha. but, yang tak best nyaa, service kat sana, agak kecewa, sebab waiter or waitress kat situ macam bajet bagus. okayy sorryyy. ayat lembut, agak tak mesra. muka masam. letak air pun macam nak hentak hentak. nasib baik kteorg tak hentak kepala anda wahai waiter. *okay, rose sedang bertenang sekarang ni. walau apa apa pun. makanan dia superb, memang sedapp la. tak rugi makan kat situ pun. hehe.

Fried Loo Shee Fun !
*sedapppp, ala ala macam kuew tiaw.

Beef Noodle !
*daging dia sedappp gila !

Nasi Goreng Cina !
*not bad. keropokk dia sangat best !

Nasi Goreng Melayu !
*first time rose dengar nasi goreng melayu. haha.

Kopi O Ais !
*dah makan kat nama kedai kopi, order pun kena la KOPI. HAHA.


para hadirin jemputan. sepasang couple sangat sweet ! haha. sorang dari sarawak, sorang dari shah alam. & ada sorang lagi, tapi tak ada dalam gambar, encik nazreen juga dari sarawak. eh dan juga encik cintahati, dari johorbahru. haha. kami memang selalu sangat hangout keluar bersama sama. pergi mana mana pun selalu bersama. dah macam adik beradik. haha. best sangat ! pada hari tu jugak, kami discover air tin coke menari tanpa henti dari mula makan until habis makan. haaaa, cecite cecite. T_____T hahaha.


ini bukan gambar dari fisheye. tapi viewfinder fisheye yang dicabut, dan diletakkan di depan kamera handphone dan diambil gambar banyak kali sampai naik fed up sebab benda tu tak nak stay in place. korang paham ke apa yang cuba disampai kan ? HAHA. sekian untuk entry ini. will update more sooner or later ! toodles ~

2 comments:

  1. ooo..tmpt nie...aku pon penh g..da r g mlm..sest..haha..2 kali pusing tasik nuh..kui3..but, memg btol la..mknn nyer sedp n hargenyer..lg la sedp wooo..hehe

    ReplyDelete
  2. azie : same ler. berkali kali kali jugakk kteorg pusing carik kedai ni. hahaha :D

    ReplyDelete