masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, February 08, 2011

she is not a chalk !

selamat pagi semua ! now is 2 in the morning. i can't sleep. padahal sakit tak baik baik lagi ni. huhu. bila nak sihat ni ? ubat dah banyak makan. tidur pun dah banyak, sampai kan nak tidur sekarang ni pun tak ngantuk. so how, update blog la kot. walau pun rasa malas sangat, tapi hati kena tabah. hehe ;) tetiba malam ni nak update pasal sorang budak ni. she is the best junior rose ever had so far so good. haha.


her name is naqiyatul amirah. rose panggil die naqiya, tapi kadang2 mira, tapi kadang2 chok. kenapa chok ? rose pun tak tau. sebab dari sekolah lagi member2 dia panggil chok. one of rose nye bestfriend jugak ada name chok, so, kadang2 agak confius kat situ nak panggil naqiya ke chok. okay, rose dah mula merepek. back to the story. naqiya ni dulu junior rose kt uitm perak. kteorg agak rapat, lagi lagi bilik agak dekat, rose tingkat bawah, dia tingkat atas. yang kebetulan pulak, course kita pulak sama, quantity surveying. apa tu quantity surveying ? nanti insyallah satu hari rose cerita apa tu QS ? hehe. tu je la satu satu nye gambar rose dgn dia. nanti kita kuar double date la okay dear ? ouh ! rindu kamu ! hoho ;)


kenapa rose teringin nak cerita pasal dia? sebab, time kteorg kat perak, setiap kali kteorg jalan sama sama je, ada yang tanya, adik beradik ke? aik? kteorg ni look alike ke? maybe sebab dua2 pakai shawl ke? entah la, tapi bagi rose, kteorg memang banyak in common, tu yang masuk kepala tuh. hehe. dia sangat pandai orang nye, n senang pick up apa yang orang ajar atau cakap. rose penah ajar dia time kat perak dulu, sekali ajar dah masuk. senang hati cikgu mengajar. :P


lagi lagi pulak, dia suka buat muka comel. macam rose ! HAHA. tapi rose bila buat muka comel, jadik tak comel. dia buat, jadik comel ! hahaha. dia sangat pandai bergaya. her favourite brand is ROXY. tak percaya ? sukahati. tapi memang roxy is brand yang sangat awesome. awesome mcm naqiya, it suit her better ;) hehe. apa yang rose interested bila tengok naqiya ? *macam lain je bunyi nya kan. but, don't salah paham. rose anggap dia macam adik rose.

1. dia sangat independent. dia boleh berdiri atas kaki dia sendiri. senang cerita, dia buleh hidup sorang sorang tanpa bergantung dengan orang lain. dia sangat kuat. dia tak kesah kalau orang cuba jatuh kan dia. dia tetap akan berdiri teguh. don't dare her okay !

2. she can be a leader. once, dia pernah jadik project manager for QS Apprentice dan project tu berjalan dengan lancar, dengan leadership yang bagus.

3. dia sangat kreatif. rose suka tengok dia bila lukis lukis kat blog dia ;) COMEL ! macam ni ....


4. her blog sangat comel. dan writing dia sangat kemas. tak boring. and selalu update with great story. suka baca story story dia ;) visit her blog CLICK NAQIYA ~ hehe.

5. her love story, ada lebih kurang with mine. biasa la, orang muda muda bercinta ni kadang2 ada yang lebih kurang je sama nya kan ? hehe ;)

dan macam macam lagi la, hehe ;) actualy rose tetiba dah pening dan rasa mengantuk yang amat. so, sebelum demam rose ni bertambah teruk. baik rose tidur. betul tak ? sorry update macam tergantung. pesanan untuk naqiya, jaga makan okay ? jangan jadik macam kita. HAHA. kita dulu pun macam awak, tapi sebab, konon bahagia sangat, makan pun tak tentu arah. makin hari makin naik. sekarang ni baru usaha turun sikit sikit balik. be strong, jangan peduli apa orang nak cakap. just be yourself okayy ! i know u can do it ! good luck girl ! :D

will update more soon ! stay tuned ! hehe. goodnight (:

4 comments:

  1. auww suweetttt . i love you . miss you la senior :) TC kat sana . go rose go ;)

    ReplyDelete
  2. hehe ;) sweeeettt as you ! i miss you too thee fooorrr. take care too okayyy ! :D

    ReplyDelete