masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, February 15, 2011

Nasi Minyak Gulai Kawah !

selamat tengah malam semua ! hehe :) pernah makan nasi minyak gulai kawah ? tibatiba starting terus tanya macam tu kan. okay, we start dengan introduction, haha. cuti chinese new year, minggu lepas, rose with family bercuti ke kuala terengganu. tak lama pun, 3 hari 2 malam je. first day, bertolak pagi pagi dari KL, and then, end up kat sana pukul 4 petang, badan badan dah sakit duduk dalam kereta. my mom almost hit anak lembu lintas jalan, almost okayy, nasib baik T_____T check in hotel, dan rehat rehat kan badan, lepas maghrib, keluar untuk mengisi perut yanggg kelaparan.


satu family rose konon nak cari nasi dagang untuk dinner kteorang, punya la pusing pusing, sampai ke seberang takir, tak jumpa nasi dagang, tapi last last jumpa ni, nasi minyak gulai kawah ! bukan main panjang orang beratur nak beli nasi minyak ni. gerai dia tak la besar mana pun, tapi boleh la, gerai dia combine dengan kedai runcit. so, kalau korang gi kuala terengganu, apa salah nya cuba nasi minyak gulai kawah ni. cari gerai yang ada bunting tulis, nasi minyak "special" & gulai kawah ! wuuuuhuuuuu. tengok ayam dia, delicious ! hehe. padahal rose tak berapa suka drumstick, tapi disebab kan dah malam, dan tinggal drumstick je, nak buat macam mana, makan je la. dah rezeki. alhamdulillah :)


pakcik gerai tu pun sporting, mahu tergelak gelak kteorang satu family layan kan lawak dia. hehe :) ouh, rose baru belajar, teh o beng, tu is teh o ais okayyy. "beng" tu ais. maybe, rose ni ketinggalan kot. T____T hehe. hurm, satu pinggan nasi minyak with satu mangkuk gulai kawah ni harga nya rm5. hoho. review dari rose : nasi minyak dia lembut, ala ala macam nasi hujan panas kot. then, kuah gulai kawah dia sangat best sedappppp wooooo. ayam dia goreng berempah yang not bad, sedap dan garing. overall, 3.5 dari 5 bintang. haha.

oyait ! will update more soon. enjoy tengok dan terliur dengan hidangan di atas yeee. hahaha. tiba tiba rose ada soalan, korang pernah makan satay ikan tilapia tak ? jeng jeng jeng ! HAHA :) toodles.

4 comments:

  1. hahaha..bila g ganu..teh o beng.also teh o peng..dua2 bole..please jage2 kalau speak johor kat ganu sbb kite mskd lain die mksud lain..mcm kopek..johor mksudnye kupas..kat ganu kopek tu tetek..bahahaha

    ReplyDelete
  2. ouh yeke. hahaha. baru twu ni. agak lucah di situ ye. okay, after this, kene becareful kalu nak cakapcakap. hehehe. thanks lina :)

    ReplyDelete
  3. kat sabah ais tu ping. air asam boi pgl air kitchai. haha

    ReplyDelete
  4. zana :) kitchai ? comel gile bunyi die. hehehe.

    ReplyDelete