masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Saturday, February 19, 2011

i am happy for her !

selamat tengahari everyone. entry hari ni, sebahagian mengandungi gambar gambar ketika waktu muda mudi dulu, kalau korang terasa tak nak tengok zaman kami comot comot dulu, boleh keluar dengan tekan pangkah kat kotak hujung atas sebelah kanan. hahaha. entry hari ni, memang agak panjang, dengan gambar gambar dah 2 3 tahun lepas, rose sehari suntuk godek godek laptop ni mencari gambar gambar, sebab laptop berat dah terlampau banyak sangat gambar. yang, rose sendiri pun terliur tengok badan masih kecik sikit dari sekaranggg. haha :)


entry hari ni jugak, ayat akan agak skema sedikit sebab it is specially khas untuk sahabat baik rose ketika sekolah dulu, name dia Siti Nabilah. name glamour dia tenubi :) haha. ouh girl ! i miss you ! dah la dah lama tak jumpa, then dapat dapat tahu je next month nak nikah ? sangat speechless bila mula mula dapat tahu dia dah nak kahwin. rose apa lagi, terus call kamal tanya bila kita pulak nak kahwin T____T okay sorry lari topik kejapp. tenubi ni satu geng kat sekolah dulu. dia dulu satu kelas dengan encik cintahati rose :) macam mana boleh kenal ? biasa la, tijb je kot. hahahaha.


haha. lawak la, bila jumpa gambar ni, tengok tu, rose kenal tenubi since rose pakai tudung macam tuh lagi. time tu, muka tak la bulat macam sekarang, so, tudung tu nampak comel je. hehe :) time sekolah dulu, kami selalu ronggeng sama sama, tapi since habis SPM, semua buat haluan sendiri. ramai antara kiteorang semua masuk UiTM. tapi tenubi tak, dia dapat offer UiTM penang, tapi dia tolak sebab dia dapat course yang dia nak kat uniKL. maybe dah jodoh dia kat sana kan. hehe. i am happy with you dear. hope kau boleh jadik isteri yang solehah. yang boleh bahagi masa antara study kau, dan suami kau. kalau boleh, tunggu la 2 or 3 tahun nanti, baru la ada anak okayy. sebab aku takut, ganggu pulak study kau. tapi, aku tahu, kalau dah rezeki kau. insyallah, Allah akan permudahkan urusan kau. aku tahu jugak, helmi boleh bimbing kau dan didik kau. aku sayang kau :) dah tak dapat lah, kite nak huha huha macam dulu kan. take care tau babe ! hehe.


time sekolah, dan sebelum sambung belajar, kita selalu gak hang out sama sama kan. tapi since dah masuk UiTM, cuti kita dah tak sama. jumpa pun susah. contact pun susah. huhu. ingat lagi kat sekolah, kau suka makan banyak gila, tapi badan kau tetap maintain. serius, kalau tengok tenubi ni makan, masyAllah, mengalah kan sesiapa yang kenal. encik cintahati rose pun makan banyak gila, tapi tenubi lagi terer wooo. jangan main main haaaa. hehe :)


hadiah paling best pernah tenubi bagi, is atas ni, birthday wish ala ala digital card. jimat kertas. dan tak rosak, boleh simpan selalu. boleh ditatap selalu. hehe :) ouh ! i miss school ! tenubi is sangat creative. kami sama sama photographer club dulu, & kami semua di assign buat annual project untuk persaraan pengetua kitaorang time tu. kebanyakan masa kita busy kat computer lab. dah la nak SPM time tu, tapi kelas semua ponteng, then lepak computer lab sebab nak siap kan video untuk pengetua. the best memory ever ! kan korang ? then, tenubi jugak, the designer of magazine sekolah, dia kalau bab bab design ni, bagi je dia, marvelous work ! sangat smart ! siap kan, dia tolong buat kan layout myspace untuk adek rose. masa zaman myspace dulu, page tenubi la paling high-tech. tak ada siapa boleh challenge dia. haha.


all our memory together will always kept in my mind && my heart forever ! we will be friends forever kan ? insyaAllah :) school's the best memory ever ! *pesanan untuk budakbudak sekolah. haha. enjoy your time kat sekolah, seriusly ! kalau cikgu marah, layan kan je, kejapp je tu, tapi ia tetap akan jadik memory kita akan datang untuk selama lama nya. bila dah habis sekolah, terasa nak sekolah balik. dan memory tu bila di imbau imbau balik, boleh ukir senyuman di bibir di hari yang murung. (rose dah pandai berpuisi puisi sekarang ni T_____T)


last time jumpa is masa raya tahun lepas, time kami semua buat rombongan cik kiah beraya dari satu rumah membe ke satu rumah yang lain. tenubi dulu, dengan sekarang ofcos dah lain sikit. dulu, dia pernah potong rambut ala ala victoria becham, serius comel berambut pendek. ingat lagi time sekolah kita share cerita cinta cinta monyet kita. lepak library sama sama, tapi bukan nya belajar T____T ronggeng gi tengok movie, then kacau budak laki. ada eh ? haha. then sleepover kat rumah aku, ingat tak ingat tak ? hehe. tapi sekarang, tenubi dah berhijab. kadang kadang dia berjubah. sweet sangat ! macam minah arab sikit. hehe. i love your style, dear. dulu dia rocker sekolah, sekarang, dia seayu manis epal. jangan lupa kami okayy ! nanti majlis reception jangan lupa jemput, aku nak suruh kamal jadik photographer. hehe. apa apa, good luck in your life okay my darlingggg ! we love you !

ouh ! hurm, bila rose nak kahwin ? insyaAllah suatu hari nanti, bila dah ada rezeki :) hehe. okay, rose akan update more soon ! toodle ~

11 comments:

  1. haha. takde nye la. nywayyy thanks *shy shy :D

    ReplyDelete
  2. nak kawen dah kawan akuuu,,, hakhak

    ReplyDelete
  3. sakdi : huuu. twu xpe. dah tua kite ni sbnar nye. hahaha.

    ReplyDelete
  4. seriously dia da nak kawen? mcm tak percaya ouh. hehe.

    ReplyDelete
  5. eda : serius babe die nk kawen. percaya laaaa ~ hahaha :D

    ReplyDelete
  6. hajira : hye there back schoolmate ! hehe :D

    ReplyDelete
  7. seriously omg omg omg. Kem slm kat dye. And goodluck with her marriage. Omg dia dah anak 3-4 nty ite still agy ta abes degree :(( kawen tua ah npknye

    ReplyDelete
  8. salmah : rezeki orgg mane twu kn. mane twu nty salmah lg bykk dpt anak. hehe. good luck to u too ! ;)

    ReplyDelete