masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Saturday, February 19, 2011

i am happy for her !

selamat tengahari everyone. entry hari ni, sebahagian mengandungi gambar gambar ketika waktu muda mudi dulu, kalau korang terasa tak nak tengok zaman kami comot comot dulu, boleh keluar dengan tekan pangkah kat kotak hujung atas sebelah kanan. hahaha. entry hari ni, memang agak panjang, dengan gambar gambar dah 2 3 tahun lepas, rose sehari suntuk godek godek laptop ni mencari gambar gambar, sebab laptop berat dah terlampau banyak sangat gambar. yang, rose sendiri pun terliur tengok badan masih kecik sikit dari sekaranggg. haha :)


entry hari ni jugak, ayat akan agak skema sedikit sebab it is specially khas untuk sahabat baik rose ketika sekolah dulu, name dia Siti Nabilah. name glamour dia tenubi :) haha. ouh girl ! i miss you ! dah la dah lama tak jumpa, then dapat dapat tahu je next month nak nikah ? sangat speechless bila mula mula dapat tahu dia dah nak kahwin. rose apa lagi, terus call kamal tanya bila kita pulak nak kahwin T____T okay sorry lari topik kejapp. tenubi ni satu geng kat sekolah dulu. dia dulu satu kelas dengan encik cintahati rose :) macam mana boleh kenal ? biasa la, tijb je kot. hahahaha.


haha. lawak la, bila jumpa gambar ni, tengok tu, rose kenal tenubi since rose pakai tudung macam tuh lagi. time tu, muka tak la bulat macam sekarang, so, tudung tu nampak comel je. hehe :) time sekolah dulu, kami selalu ronggeng sama sama, tapi since habis SPM, semua buat haluan sendiri. ramai antara kiteorang semua masuk UiTM. tapi tenubi tak, dia dapat offer UiTM penang, tapi dia tolak sebab dia dapat course yang dia nak kat uniKL. maybe dah jodoh dia kat sana kan. hehe. i am happy with you dear. hope kau boleh jadik isteri yang solehah. yang boleh bahagi masa antara study kau, dan suami kau. kalau boleh, tunggu la 2 or 3 tahun nanti, baru la ada anak okayy. sebab aku takut, ganggu pulak study kau. tapi, aku tahu, kalau dah rezeki kau. insyallah, Allah akan permudahkan urusan kau. aku tahu jugak, helmi boleh bimbing kau dan didik kau. aku sayang kau :) dah tak dapat lah, kite nak huha huha macam dulu kan. take care tau babe ! hehe.


time sekolah, dan sebelum sambung belajar, kita selalu gak hang out sama sama kan. tapi since dah masuk UiTM, cuti kita dah tak sama. jumpa pun susah. contact pun susah. huhu. ingat lagi kat sekolah, kau suka makan banyak gila, tapi badan kau tetap maintain. serius, kalau tengok tenubi ni makan, masyAllah, mengalah kan sesiapa yang kenal. encik cintahati rose pun makan banyak gila, tapi tenubi lagi terer wooo. jangan main main haaaa. hehe :)


hadiah paling best pernah tenubi bagi, is atas ni, birthday wish ala ala digital card. jimat kertas. dan tak rosak, boleh simpan selalu. boleh ditatap selalu. hehe :) ouh ! i miss school ! tenubi is sangat creative. kami sama sama photographer club dulu, & kami semua di assign buat annual project untuk persaraan pengetua kitaorang time tu. kebanyakan masa kita busy kat computer lab. dah la nak SPM time tu, tapi kelas semua ponteng, then lepak computer lab sebab nak siap kan video untuk pengetua. the best memory ever ! kan korang ? then, tenubi jugak, the designer of magazine sekolah, dia kalau bab bab design ni, bagi je dia, marvelous work ! sangat smart ! siap kan, dia tolong buat kan layout myspace untuk adek rose. masa zaman myspace dulu, page tenubi la paling high-tech. tak ada siapa boleh challenge dia. haha.


all our memory together will always kept in my mind && my heart forever ! we will be friends forever kan ? insyaAllah :) school's the best memory ever ! *pesanan untuk budakbudak sekolah. haha. enjoy your time kat sekolah, seriusly ! kalau cikgu marah, layan kan je, kejapp je tu, tapi ia tetap akan jadik memory kita akan datang untuk selama lama nya. bila dah habis sekolah, terasa nak sekolah balik. dan memory tu bila di imbau imbau balik, boleh ukir senyuman di bibir di hari yang murung. (rose dah pandai berpuisi puisi sekarang ni T_____T)


last time jumpa is masa raya tahun lepas, time kami semua buat rombongan cik kiah beraya dari satu rumah membe ke satu rumah yang lain. tenubi dulu, dengan sekarang ofcos dah lain sikit. dulu, dia pernah potong rambut ala ala victoria becham, serius comel berambut pendek. ingat lagi time sekolah kita share cerita cinta cinta monyet kita. lepak library sama sama, tapi bukan nya belajar T____T ronggeng gi tengok movie, then kacau budak laki. ada eh ? haha. then sleepover kat rumah aku, ingat tak ingat tak ? hehe. tapi sekarang, tenubi dah berhijab. kadang kadang dia berjubah. sweet sangat ! macam minah arab sikit. hehe. i love your style, dear. dulu dia rocker sekolah, sekarang, dia seayu manis epal. jangan lupa kami okayy ! nanti majlis reception jangan lupa jemput, aku nak suruh kamal jadik photographer. hehe. apa apa, good luck in your life okay my darlingggg ! we love you !

ouh ! hurm, bila rose nak kahwin ? insyaAllah suatu hari nanti, bila dah ada rezeki :) hehe. okay, rose akan update more soon ! toodle ~

Tuesday, February 15, 2011

don't judge a book, by its cover !

selamat menyambut maulidur rasul semua ! hari ni sepanjang hari duduk bilik, online, belek belek assignment pun sikit je. then, naik pening, rose pun ape lagi. mula operasi edit gambar and buat header for blog ni. gambar semua dari camera encik kamal faiz. gambar di ambil time pergi holiday with friends && him to singapore. one day trip. penat berjalan, naik bas, naik MRT. end up balik rumah malam malam. kena marah balik lambat T____T tapi tak apa, berbaloi dapat have fun with friends !


ini hasil nya, rose dah tahu macam mana nak transparent kan header ni. tapi kena tukar format JPEG ke GIF. tu yang rose tak suka, sebab colour JPEG lagi cantik dari GIF. ouh ! apa apa saja laaaa. last last, fed up, guna jugak GIF. HAHA. kasik comment sikit, what korang think header baru rose ? need to edit up lagi ke ? rose memang lemah dalam bab bab macam ni. kena ada kerajinan yang teramat banyak dulu baru boleh siap header yang betul betul terserlah kecantikan nya. tapi sebab kan rose tak berapa rajin, so, ini saja termampu :)


ini header sebelum ini. tak seberapa, but rose tetap suka, sebab terserlah kecomelan encik cintahati saya tu. hehehe :) okay, rose nak siap siap pergi ceramah "Kekasihmu Kekasihku Juga", sempena sambutan maulidur rasul ni. jom, siapa kat uitm shah alam, mari ramai ramai turun ke depan pejabat kolej teratai. ada cabutan bertuah, and dapat kupon aktiviti. and ada makanan jugaaaaaa ! hehehe.

will update more soon ! (: toodles.

Nasi Minyak Gulai Kawah !

selamat tengah malam semua ! hehe :) pernah makan nasi minyak gulai kawah ? tibatiba starting terus tanya macam tu kan. okay, we start dengan introduction, haha. cuti chinese new year, minggu lepas, rose with family bercuti ke kuala terengganu. tak lama pun, 3 hari 2 malam je. first day, bertolak pagi pagi dari KL, and then, end up kat sana pukul 4 petang, badan badan dah sakit duduk dalam kereta. my mom almost hit anak lembu lintas jalan, almost okayy, nasib baik T_____T check in hotel, dan rehat rehat kan badan, lepas maghrib, keluar untuk mengisi perut yanggg kelaparan.


satu family rose konon nak cari nasi dagang untuk dinner kteorang, punya la pusing pusing, sampai ke seberang takir, tak jumpa nasi dagang, tapi last last jumpa ni, nasi minyak gulai kawah ! bukan main panjang orang beratur nak beli nasi minyak ni. gerai dia tak la besar mana pun, tapi boleh la, gerai dia combine dengan kedai runcit. so, kalau korang gi kuala terengganu, apa salah nya cuba nasi minyak gulai kawah ni. cari gerai yang ada bunting tulis, nasi minyak "special" & gulai kawah ! wuuuuhuuuuu. tengok ayam dia, delicious ! hehe. padahal rose tak berapa suka drumstick, tapi disebab kan dah malam, dan tinggal drumstick je, nak buat macam mana, makan je la. dah rezeki. alhamdulillah :)


pakcik gerai tu pun sporting, mahu tergelak gelak kteorang satu family layan kan lawak dia. hehe :) ouh, rose baru belajar, teh o beng, tu is teh o ais okayyy. "beng" tu ais. maybe, rose ni ketinggalan kot. T____T hehe. hurm, satu pinggan nasi minyak with satu mangkuk gulai kawah ni harga nya rm5. hoho. review dari rose : nasi minyak dia lembut, ala ala macam nasi hujan panas kot. then, kuah gulai kawah dia sangat best sedappppp wooooo. ayam dia goreng berempah yang not bad, sedap dan garing. overall, 3.5 dari 5 bintang. haha.

oyait ! will update more soon. enjoy tengok dan terliur dengan hidangan di atas yeee. hahaha. tiba tiba rose ada soalan, korang pernah makan satay ikan tilapia tak ? jeng jeng jeng ! HAHA :) toodles.

Monday, February 14, 2011

Contest Si Manis Berbaju Kurung !



selamat malam korang ! hari ni mood nak masuk contest. memandangkan esuk cuti, maulidur Rasul. so, contest malam ni pun "Contest Si Manis Berbaju Kurung". contest yang senang. tak payah nak ada regulation yang pelik pelik. easy come, easy go ? HAHA. so, disini rose sertakan gambar rose berbaju kurunggg ! :)


gambar ni time pergi hantar rombongan my bestfriend punya abang tunang last year. hehe :) tema on that day patut nye, merah, tapi rose pakai pink ! yeah ! bestfriend yangg degil di sini. hehe. gambar bersama cik rusydiah, sepatut nya aku yang pegang dulang tu tapi T_____T haha. rose is wearing baju kurung pink, berbunga halus, berkain licin, berkasut wedges, ber'handbag' kan purple beli kat city square, ber'shawl' kelabu corak corak pink biru kuning, dan perut agak buncit sebab makan banyak and malas exercise. jangan ikut macam saya ! hehe.

tarikh tutup contest ni is 25 february 2011, so, ada masa lagi untuk korang korang join ! meh join meh ! senang je, tak susah, kalau korang menang, buleh belanja rose sekali. haha :) CLICK sini ~ untuk ke penganjur contest !

wajib tag 3 orang : * Anis Adila * Nabila Faryzza * Naqiyatul Amirah *

Tuesday, February 08, 2011

she is not a chalk !

selamat pagi semua ! now is 2 in the morning. i can't sleep. padahal sakit tak baik baik lagi ni. huhu. bila nak sihat ni ? ubat dah banyak makan. tidur pun dah banyak, sampai kan nak tidur sekarang ni pun tak ngantuk. so how, update blog la kot. walau pun rasa malas sangat, tapi hati kena tabah. hehe ;) tetiba malam ni nak update pasal sorang budak ni. she is the best junior rose ever had so far so good. haha.


her name is naqiyatul amirah. rose panggil die naqiya, tapi kadang2 mira, tapi kadang2 chok. kenapa chok ? rose pun tak tau. sebab dari sekolah lagi member2 dia panggil chok. one of rose nye bestfriend jugak ada name chok, so, kadang2 agak confius kat situ nak panggil naqiya ke chok. okay, rose dah mula merepek. back to the story. naqiya ni dulu junior rose kt uitm perak. kteorg agak rapat, lagi lagi bilik agak dekat, rose tingkat bawah, dia tingkat atas. yang kebetulan pulak, course kita pulak sama, quantity surveying. apa tu quantity surveying ? nanti insyallah satu hari rose cerita apa tu QS ? hehe. tu je la satu satu nye gambar rose dgn dia. nanti kita kuar double date la okay dear ? ouh ! rindu kamu ! hoho ;)


kenapa rose teringin nak cerita pasal dia? sebab, time kteorg kat perak, setiap kali kteorg jalan sama sama je, ada yang tanya, adik beradik ke? aik? kteorg ni look alike ke? maybe sebab dua2 pakai shawl ke? entah la, tapi bagi rose, kteorg memang banyak in common, tu yang masuk kepala tuh. hehe. dia sangat pandai orang nye, n senang pick up apa yang orang ajar atau cakap. rose penah ajar dia time kat perak dulu, sekali ajar dah masuk. senang hati cikgu mengajar. :P


lagi lagi pulak, dia suka buat muka comel. macam rose ! HAHA. tapi rose bila buat muka comel, jadik tak comel. dia buat, jadik comel ! hahaha. dia sangat pandai bergaya. her favourite brand is ROXY. tak percaya ? sukahati. tapi memang roxy is brand yang sangat awesome. awesome mcm naqiya, it suit her better ;) hehe. apa yang rose interested bila tengok naqiya ? *macam lain je bunyi nya kan. but, don't salah paham. rose anggap dia macam adik rose.

1. dia sangat independent. dia boleh berdiri atas kaki dia sendiri. senang cerita, dia buleh hidup sorang sorang tanpa bergantung dengan orang lain. dia sangat kuat. dia tak kesah kalau orang cuba jatuh kan dia. dia tetap akan berdiri teguh. don't dare her okay !

2. she can be a leader. once, dia pernah jadik project manager for QS Apprentice dan project tu berjalan dengan lancar, dengan leadership yang bagus.

3. dia sangat kreatif. rose suka tengok dia bila lukis lukis kat blog dia ;) COMEL ! macam ni ....


4. her blog sangat comel. dan writing dia sangat kemas. tak boring. and selalu update with great story. suka baca story story dia ;) visit her blog CLICK NAQIYA ~ hehe.

5. her love story, ada lebih kurang with mine. biasa la, orang muda muda bercinta ni kadang2 ada yang lebih kurang je sama nya kan ? hehe ;)

dan macam macam lagi la, hehe ;) actualy rose tetiba dah pening dan rasa mengantuk yang amat. so, sebelum demam rose ni bertambah teruk. baik rose tidur. betul tak ? sorry update macam tergantung. pesanan untuk naqiya, jaga makan okay ? jangan jadik macam kita. HAHA. kita dulu pun macam awak, tapi sebab, konon bahagia sangat, makan pun tak tentu arah. makin hari makin naik. sekarang ni baru usaha turun sikit sikit balik. be strong, jangan peduli apa orang nak cakap. just be yourself okayy ! i know u can do it ! good luck girl ! :D

will update more soon ! stay tuned ! hehe. goodnight (: