masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Saturday, November 26, 2011

getting older !

good morning ! :)


im getting older every year. & today, alhamdulillah, im turning 20 years old. insyaAllah, dengan berkat doa, semoga iman ku akan sentiasa teguh. thanks for everyone, for the wishes on facebook & sms. may Allah bless u guys with happiness and rahmat :)

the first person wish was from my family in Johor Bahru, mama start video call me on 12am, then she started passing around the phone, to my sister, my brother, my grandma & lastly my grandpa :) the second was my precious encik cintahati. & later on, my relatives & fellow friends. thank u soo much ! im really appreciate it.

*berangan dapat kek ni. HAHA =.="

p/s : i miss baking ! =.=" nak buat kek sendiri la mcm ni. tak dapat kek hello kitty, kek lain pun jadik laaa. hahaha.

Wednesday, November 09, 2011

Pink Princess.

assalamualaikum ! :)

just a quick update for today, sebab rose wanna go out & have a rocking day with encik cintahati. hehe. siapa tak kenal nicki minaj ? okayy, dia sangat hot & sexy. tp ni version budak kecik yang sangat comel, yangg wild active betol. she is sophia grace. this is a must watch video. ini budak sangat comel okehh ! tak tipu punyeee. she has been in the ellen show twice or more i think. so, enjoy, peeps ~


part 1 : Sophia Grace with her cousin, Rosie.


part 2 : Sophia Grace & Rosie, feat. Nicki Minaj.

woohooo ! serius tak tipuuu, it was enjoyable right ? soo damn adorable ! hehe. okay, will update more soon. toodles ~

Tuesday, November 08, 2011

Oreo Bread Pudding.

assalamualaikum ! ;)

malam ni jomm kite belajar buat oreo bread pudding. senang je, tak susah punnnn. okayy, let start with the ingredient.


ingredient / bahan-bahan :
3 cups of fresh milk
1/2 cup butter
1 cup sugar
4 eggs
2 teaspoons vanilla extract
1 bungkus roti *yang pekat besar
1/4 cup cocoa powder
1 paket oreo *yang panjang, lagi banyak lagi best !


step 1 : hancur kan oreo hingga halus dan campur kan dgn sebati bersama cocoa powder. oreo tu ikut citarasa sendiri nak banyak mana, & nk hancur kn halus2 or kasar2 pun ikut suka.


step 2 : koyak2 kan roti & susun dalam tray, rose tak ingat rose guna size tray yang mana. dah susun roti, sapu kan butter sikit atas roti tu.


step 3 : tabur kan oreo yang dihancur kan tadi. tabur kan dengan serata. layer yang tengah ni, lebih kan oreo nya berbanding layer atas.


step 4 : letak layer kedua untuk roti, & tabur kan lebihan oreo yg telah dihancur kan tadi. & ketepi kan dulu.


step 5 : panas kan susu sehingga mendidih, & tutup api. masuk kan butter, dan kacau sebati. ketepi kan dan tunggu sehingga suam.


step 6 : campur kan telur, gula & extract vanilla. kacau sehingga gebu. *nak guna brown sugar pun boleh.


step 7 : kacau mixture telur & gula tadi sehingga gebu, then masuk kan mixture susu yang telah suam atau sejuk ke dlm mixture telur tadi. kacau dengan sebati.


step 8 : tuang kan mixture pudding tadi ke dalam tray yang kita dah susun roti mula2 tadi. tekan2 roti supaya roti direndam dgn rata. masuk kan ke dalam peti sejuk selama 10 minit, supaya roti rendam sepenuh nya.


step 9 : panas kan oven 350 darjah celcius. dan masuk kan pudding roti kita selama 45 - 50 minit. keluar kan, dan sejuk kan dulu sebelum di hidang.


step 10 : potong, dan hidang secara sejuk atau panas, dgn sauce. *nanti kalau ada masa, rose update resepi sos pulak. just 10 simple steps, enjoyyyy. any question, just leave ur comments k :)

p/s : will update more soon, nk kuar dinner date dgn bestiesss, dah lama x hangout dgn dorangg. toodles ~

Monday, November 07, 2011

small update !

assalamualaikum !
selamat hari raya aidiladha
*sorry lambat wish =.="


dah, 2 months rose tak update ape2 on this blog, its been 2 busy months, with new semester, & new housemate, new environment :) so amek masa sikit nak sesuai kan diri. macam macam rose nak update, nanti rose akan buat summary what's happen to me on september & october this year. tunggu summary, rumusan, ringkasan dari rose. haha. ouh oke, short entry je. more to come. stay tuned !


p/s : selamat pengantin baru CikEddy & CikEmy ;) semoga bahagia ke hujung hayat.

*okay out for a lunch date with my cousin. toodles ~

Friday, August 19, 2011

fireworks !

good evening ! :)


nothing much to update today. just tadi rose pergi jusco permas jaya, ada jusco card sales. shopping for baju raya. and some for baju-pergi-kelas untuk next sems. can't wait for next semester. dah pasang niat baru. & azam baru. & gonna be more serius dalam belajar. no more fikir main main dah. so, enjoy the new hari raya song from dian hazwani. *woot ~

p/s : kuih raya dah banyak buat ni haaa. nanti raya jemput la datang rumah k. hehe :) will update more soon. toodles.

Tuesday, August 16, 2011

Monsta Cafe !


good afternoon ! ;]


salam ramadhan & salam 1 malaysia ! *wah, macam baca berita pun ada. hehe. so today dah 16 hari kita puasa, dah setengah bulan, lagi setengah bulan dah nak raya. woohoo ~ ehem sebelum start entry rose utk hari ni, rose nak mintak maaf sebab entry ni akan membuat nafsu makan anda dan anda terliur atau tergoda. sorry yup, enjoy ! hehe. T___T


last month before puasa, we went to monsta cafe kat nusa bestari, johor bahru :) rose balik kerja je, terus encik kamalfaiz amek bawak sini nak gather gather with my girls & the boys. dgn gigih pakai baju kerja, dgn muka penat, sanggup jugak pergi tau sebab kan doranggg. hehe. rose malas nak taip panjang panjang, but let's the pictures do the talking. ouh, btw, haaa ni facebook dorang. click [MONSTA CAFE] ! ^.^v

para hadirin yg dihormati with their foooood ! ;)

nana with her spaghetti :)

fatin with mac n cheese (RM10.90) !

unique drink, (from left) "Breeze" & "Swimming Pool" (RM7.90 each)


King Prawn Aglio - Alio (RM19.90)

solihin with his Mega Chicken Cheese Burger (RM12.90) !

my HoneyMustard Chicken Chop (RM14.90)

rose sendiri tengok pun terliur ! aiseh, nafsu, sila tenang ! T___T ouh, honeymustard chicken chop tu sedapp giler, but the veggie sangat masin gile & a bit keras but, potato wedges dia sedap gila ! the chicken chop is juicy & the honey glaze sauce is not bad. the flavour suit right :) encik kamalfaiz order Chicken Bake Rice (RM10.90), itu menu wajib korang kena order kalau pergi sini sebab sangat delicious, i can gerenti it. drink pulak, the Breeze taste like colgate, but the Swimming Pool drink taste better. haha. overall, memang best bila dapat hang out dgn kawan kawan, ouh rindu dorangg, tak sabar tunggu raya nak buat trip raya pulak. haha.

concept restaurant macam monsta cafe ni tak sah kalau tak ada decoration yang sangat the boom gituu. tak banyak pictures on the decoration, sebab pergi pun macam rushing, & ramai orangg that night. dari wallpaper yang cool, the floor finishing yang unique, to the ceiling yang superb. & toilet dia comfortable gila ! siap ada small indoor playground untuk kanak kanak. table decoration pun sangat creative. & they also tanam rumput tipu untuk buat suasana macam makan kat garden gituu. sangat best kan ? hehe.


here's the pictures of their menu, sangat colourful :) click sini haa SINI !


so, we do have fun, walaupun rose terpaksa balik cepat, esuk nya kerja pagi =.=" kteorg take pictures here & there. laugh & eat & gossip & camwhore lagi ! fatin siap bawak laptop, because the wifi usage is free of charges ! but, plug in charger laptop kena bayar kot. hehe.

p/s : grr. bila la nak kurus ni haaa. asek makan makan best je. ye tak ? T____T will update more soon ! toddles ~

Wednesday, August 10, 2011

#1 wordless wednesday.

good evening ! ;]


my first wordless wednesday :)
mac n cheese,
taken at MONSTA CAFE, JB !

p/s : selamat berpuasa semua. hehe. will update more sooner or later :) toodles~

Monday, August 08, 2011

happy happy day !

good evening ! :]


entry hari ni punn entry lapuk macam semalammm, hal maklum la, orangg busy macam i ni kan. haha. motif ? T____T so entry hari ni nak cerita about event GeGo 2011, tak silapp bulan lepas kot. kat bukit timbalan johorbahru :) yang pelik sikit is, event ni hari jumaat, start from 3pm until 12am. event ni combination with art, creativity, music, small business & many more. kira macam flea market plus live gig yang ada class gituu.


rose with encik cintahati & cik fatin decide nak bukak booth under Fairosez Shop. tp Fairosez Shop ni ada kelainan sikit berbanding dalam blog kami. sebab dalam blog, mostly kami jual is analogue camera & lomo. but, here, we sell pre-loved clothes, vintage shirt, dress, bags, shoes. & also we have new shawls ! *woohoo ^.^v


selain tu jugak, kat event GeGo ni, macam biasa la lomonatic punn join sekali. of course, our precious lomo wall pun ada. oh event ni rose tak dapat menolonggg set up lomo wall, sebab busy kerja time ni. huhu. lomonatic ada print out flyer about lomo & ada jugak sell negative film. polaroid photo taken patut nya ada, tapi tak jadi. so move on ~ kat sana ada gravity wall. smart smart artwork diorangg. & awesome live band. tak silap, plague of happiness pun ada kot. hehe :)

para hadirin yangg hadir (HAHA!)

ramai yangg datang support event ni. thanks for coming guys :)
but mostly, event tu a big success, walaupun tak balik banyak untung mana pun, but experience and enjoyment tu yangg penting. kan ? hehe. ouhh, n my lil sister jugak datang tolong, sampai balikk lambat, kena marah anak dara balik rumah tengah malam. huhu. but overall, everything is going well :)

p/s : buka apa tadi korangggg ? hehe. okay, will update more soon. toodles :)

Sunday, August 07, 2011

dusty entry.

good afternoon ! :)

sekian lama tak update blogg, ni baru dapat luang kan masa sikit dengan blog ni. do u miss me blog ? of course u do ! *perasan ! T___T okay, entry hari ni, entry yangg dah lapuk dek berbulan bulan event ni berlalu, baru nak update hari ni. oh ! btw, rose dah benti keje. so, bulan puasa ni dduk rumah goyang kaki, plan nak buat kuih raya, belum bermula lagi plan tu. haish. so, cerita hari ni is, the cotton project yangg dah dua bulan berlalu. sorry sebab baru dapat update sekaranggg. =.="

the cotton project ni held kat parking lot plaza seni, johorbahru :) start from 3pm until 11pm. that night, rose overnight kat rumah fatin, balik balik rumah dia je terus banggg tidur sampai pagi tak sedar diri sebab penat sangat ! haha. so, apa ada ? creative artwork, photography, lomography, abstrax jingga pun ada, morning rocket, nasi lemak kombi, of course FAIRY'S CUPCAKES, and many more. & haaa, live band, live gig, live performances, semua LIVE ! *woooot ~ oh yeah almost forget, jomm LIKE page Fairy's Cupcakes on facebook :)

fairy's cupcakes ! :)
kereta ni mula mula sangat menyemak, owner dia hilang tak tahu pergi mana, tak reti nak alih kan kereta. so, we end up decorate our stuff on this car. at the end, sangat berguna itu kereta.

fatin :)
fairy's cupcakes punya boss !

dian :) our special guest.

cupcakes cupcakes cupcakes !
everyone loves cupcakes !

sandwich sandwich ! :)

pekerja pekerja berhemah : ellie, fatin, rose, kamal & ray raiha.
ouhh ray bukann pekerja, die pengacara pada hari tu. *woot :)

& last but not least, nasi lemak kukus kombi yanggg sedapp delicious :)
we had our lunch here, makan bersila atas tikar. sweet ! hehe.

p/s : selamat berpuasa semua :) sorry tak wish awal awal hari tu. dah seminggu kita puasa, kejapp je kan. lagi 3 minggu dah nak raya. lagi 5 minggu dah nak mula semester baru. huishh. sangat sekejapp masa berlalu kann. so, jomm tingkat kan amalan kita time puasa ni k :) all the best semua. happy ramadhan ! will update more soon. toodles ~

Tuesday, July 19, 2011

sweet tooth.

good morning semua ~ hari ni rose cuti, esuk pun cuti. woohoo ! haha. tapi, rabu until ahad kerja bagai nak gila. dah la rabu kamis ada j card sale ! wuaaaa ~ penat nye mesti ramai customer ! HAHA. so, aktiviti hari ni gi hantar encik cintahati pergi kerja. & petanggg pergi jalan jalan carik makan with besties ! FANA, RUSY && FANAA !

so, hasil pencarian untuk dessert ~
location : Ice Corner, kg melayu, johor bahru.
*depan pos office !

#1 - ais jelly.
it's mine ! haha.

#2 - ABC special
rusydiah punye.

#3 - cikong sejuk.
fana omar punye.

#4 - ais jagung.
fanaa hafiz punye.

terliur tak ? haha. dah la hari panas, melantak benda sejukk macam ni. memangg peh, malam pening sebab batuk batuk. huhu. oke, will update more soon. toodles ~ :)