masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Monday, December 27, 2010

lady in black is back !

assalamualaikum semua ;) good morning ! haha. dah lama sangat rose tak update kan. terlampau lama. so sad indeed. kesian blog rose ni kesunyian tanpa rose selama sebulan ni. entry yang sebelum sebelum ni rose ada bagitau kan rose kene sambung keje jadik promoter. that's why la blog ni diam buat seketika. tapi, rose dah tak kerja. so, tunggu entry entry rose yang akan datang okayy ! haha. kenape rasa macam ayat formal sangat ?

okay ! after rose keje at metrojaya warehouse sales kt expo danga city mall, rose dapat keje for the same brand, which is hush puppies kat concourse danga city mall, for metrojaya jugak. untuk christmas fair & back to school sales. actually the same sales, tapi name bagai bagai tukar. HAHA. kerja jadik promoter ni, some people says senang. but well, it's quite tough work, okay ! seriusly, korang try kerja, korang judge sendiri. customers banyak sangat perangai sampai satu tahap, dari semangat nak pegi keje jadik dah tak semangat nak pegi kerja. u get what im trying to say kan ? T___T


but, dalam kesibukan kerja. eceh ayat ! haha. rose kenal ramai kawan baru. sweet moments, walaupun kejap. rose dapat kenal ramai ragam manusia. dorang ni pun part time macam rose, bile ade sales, or fair, baru turun kerja. carik spare money. lagi lagi dorang ni lagi muda dari rose. adik adik la senang cakap. haha :) & ade jugak akak akak and abang abang. nice to know them. okay ! serius cakap , rose rindu dorang. sebab selama lebih kurang 20 hari kerja, pagi petang siang malam jumpe dorang. macam macam cerita hidup orang kita tahu. and dari situ, kita boleh jadik lebih matang. boleh pikir, mana baik, mana buruk ! well, rose malam ni agak skema sebab dia dah matang agak nya ! HAHA.


this girl here, is 16 years old ! tahun depan dia spm. so, good luck okay dear. do all your best. dia suke pggl i, kak rose ouh kak rose. konon macam dalam cite upin ipin lah ni. T___T tapi rose yg ni tak de la garang nohh. HAHA. and die the only person yang rose kenal pronouns kakak as KAKA. die panggil rose, kaka ye. ingat kan kaka yang kt team brasil tuh. haha. but, no no. this kaka is mean kakak ye. i loike that. okay sumer, start sekarang adik adik semua boleh panggil i, kaka rose *wink wink ;)


yang kiri tuh, kak ila :) i forget her age. is it 22 or 23 eh ? sorry kak ila ! rose lupe la. dah tua agak nye ! haha. kak ila ni baru lepas graduates degree. tapi belum majlis convo lagi. so, sementara dia tunggu kerja tetap. baik dia kerja part time kan. dari bazir duit, baik kumpul duit. betul tak ? haha. best layan dorang sumer. lagi lagi time dcm tuh tak ramai orang. hal maklum lahh, dcm ni jarang orang nak pergi. rose pun tak pasti kenapa, tapi kalau pihak dcm tu nak decision dari rose, rose rase better dcm tu ada wayang. so that, ramai la sikit pengunjung kat dcm tuh. sangat boring kot tak ada orang. gila bosan ! nasib baik ada mereka mereka yang sentiasa menceria kan hidup rose sepanjang kerja kat sini ;)


okay, budak baju putih ni, budak paling jahat penah aku jumpe. aku cakap, paling okayyyy ! haha. im just kidding. budak ni bawah umur ni. 16 tahun. tapi, tak tahu apa nak jadik. suka menyusah kan orang jeh. panas baran mamat ni. and cepat touching. haha. dia banyak kali pindah sekolah, and banyak kali pindah kerja. rose pun tak tahu apa masalah die, lantak kau lah labu ! janji, kau amek spm tahun depan. kau nak jadik pandai macam kakak kau kan. nasib baik kau ada cita cita. kalau tak, suka hati kau lah nak buat apa. apa apa pun, kau jangan asyik nak kacau orang doh. jadik lah budak baik sikit ;)


actually ramai lagi yang rose kenal, tapi tak sempat bergambar pun. but, anyway, it was a good experience working with them. walaupun sekejap, rose dapat tambah koleksi kawan kan. kawan biar seribu, bercinta biar satu. haha ;) bukan rose dapat kenal kawan baru je, many things rose belajar, for example, how to choose the right panties to wear. as, rose jadik promoter hush puppies nye panties and pyjamas for ladies. so, from there, kita dapat belajar sendiri kan. untuk family and friends. and masa akan datang. hehe ;) so, adik adik yang lepas spm tuh, jangan asyik dduk sedap goyang kaki je kat rumah. rajin rajin kan diri sikit. yang rasa rasa nak kurus tu, cuba macam saya ? rose manage untuk turun 5 kg cuti ni. hopefully the number of my weight akan turun lagi. seriusly, nak kurus ! T____T okay, rose dah ngantok sangat ni, will update more soon later on. thanks for reading ! have a nice day, people.

p/s: encik cintahati, can't wait to see you. i miss you already ! ;)