masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Tuesday, November 16, 2010

food review : superstar dinner.

good night and good morning. hehe :) rose dah 4 hari tak update blog. busy sikit. btw, rose sudah ada di johorbahru tercinta ye. sila buat appointment kalau nak jumpe. bajet femes la rose T__T haha. malam ni rose saja nak buat review pasal makanan time dinner kat syuen hotel ipoh bulan lepas. review ni untuk mereka mereka yang bercadang nak buat dinner or apa apa function kat syuen hotel. ni untuk memudahkan mereka mereka. kot, i guess =_=

okay, disebabkan dinner rose hari tu bertemakan superstar. so, makanan dia punya nama pun ala ala superstar gitu. serius comel. tapi banyakk dah lupa nama nama dia. & gambar makanan pun tak banyakk. sebab, semua syok sendiri makan, sampai lupa nak ambik gambar makanan. makanan yg disediakan based on chinese dish. dan rose sangat kenyang malam ni. serius tak larat nak bangun lepas habis makan.

menu makanan tak silap rose ada 7. termasuk appetizer, main course dan dessert. gambar gambar yang sempat di tangkap cuma main courses. yang lain dah selamat dalam perut. haha.

Appetizer; Hot & Cold
sorry tak ada gambar. tapi serius, sedap gila. tak tipu! nama pun dah macam lagu katy perry kan. mmg hot & cold! ;)

Main Dishes

#1 - Lemon Chicken
sedap, tapi masam sikit. maybe sebab lemon la kan.


#2 - Sweet n Sour Fried Fish
not bad. but a lil bit terlebih garing.


#3 - Mushroom, Broccoli with Bean Curd
ini pun sedap. sebab rose suka gila bean curd ;)


#4 - Dried Prawn Fried Rice
okay. masin sangat. rose tak berapa minat. terus terang ni. haha.


#5 - Chilli Prawn
sedapp bangat jugak. tapi rose mkn seekor je sbb control ayu ^.^v

Dessert; Longan Jelly Puding
SEDAP gila! rose 2 kali tambah. hahaha. fullstop.

nota kaki: cara hidangan mereka, adalah satu satu. means that, selesai satu dish, baru waiter angkat letak dish yang baru. tu yang kami cepat kenyang. T__T

rose sudah mengantuk. will update soon. btw, selamat hari raya aidiladha. toodles ;)

No comments:

Post a Comment