masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Thursday, November 04, 2010

chocolate cake topping.

selamat petang :) sabtu ni rose ada paper lagi. haish. subjekk pulak yangg tough. memang rose kena tough kan diri jugak lahh dua hari ni. tapi esuk my mommy wanna come here. oh! i miss my mommy. so, she come here because i miss her. ke, she miss me? haha. suka oh rose gini :)

semalam entry rose pasal rose saja poyo poyo buat chocolate cake untuk encik cintahati. hari ni pulak entry rose still about the same chocolate cake, but, it is about the topping of the chocolate cake. topping ni dengan tidak sengaja jadik macam tu. hajat di hati berhasrat (ayat skema lah rose T__T) nak buat topping yang keras, ala ala ice cream dip with hot chocolate gitu. tapi kali ni chocolate cake with topping tak keras tapi cair macam chocolate cair tapi sedap T__T



ingredient yang rose guna ialah cocoa powder tudor gold dan susu pekat F&N siapp ada bervitamin lagi. baik untuk kesihatan haha :) tak kesah lah nak guna serbuk koko apa, dan susu pekat apa. ikut cita rasa suka rela sesedap rasa anda. dan tak lupa semangkuk air.



mula mula panas kan air. actualy kan, resepi ni ikut sesedap rasa sebenar nyaaaa. nak cair kan lagi, tambah air lagi. nak pekat kan lagi, kurang kan air. tapi rose maybe dah terlebih air kot. i dunno. janji sedappp T_T



then, bila rasa rasa air dah panas, masuk kan dua sudu besar serbuk koko tadi. biar kasik bumbung dan penuh sudu tu. then kacau kacau kacau sampai sebati. after dah mengelegak sikit. masuk kan dua setengah sudu besar susu pekat tadi. then kacau sampai pekat :) kan dah cakap, ni semua ikut sesedap rasa rose je. rasa tak cukup, tambah lah lagi. haha.



bila dah siap eksperimen kan topping chocolate tadi, dan dah rasa sedap ke tak. tuang lah kat atas cake kita yang dah siap tu. tuang pun ikut suka hati makcik pakcik kakak adik sekalian :) then simpan dalam peti sejuk. serve it chill. baru sedapppp. siapa yanggg suka chocolate. ini lah yang anda patut cuba try test.



chocolate topping ni jugak, tak semesti nya untuk cake saja. nak try makan dengan ice-cream pun boleh. atas brownies pun buleh. atas cupcakes, atas pies pun apa salah nya kan haha :) rose tak lah terer bab bab masak masak ni. selalu pun main eksperimen je buat ni semua. asal jadik sedapp, masuk perut gapp. semua happy sebab kenyang. haha.

so, apa apa nak tanya rose. boleh lah tanya kat formspring rose. rose baru masuk kan widget formspring kat sebelah ni. feel free to ask. tak kena bayar pun. tapi tanya yanggg berkaitan sahaja ye. tak mahu yang merepek repek; akan di ignore. haha :)

rose akan update soon later, kalau tak busyy. take care reader. enjoy your day. toodles :)

No comments:

Post a Comment