masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Thursday, November 25, 2010

cheesy meat !

selamat malam semua :) second entry for today. ni nak cover up balik sebab dah banyak tak update. haha. semalam rose, family rose and cik fana comel, pegi ke apartment aunty rozy. she is my mom's bestfriend. kiteorang lepak lepak sana. maen gitar, masak masak, makan makan. adek adek rose lak pegi swimming kat swimming pool kat apartment tu. and rose pula saja semangat pegi gym exercise. HAHA.

tapi sebelum pegi gym, aunty rozy masak lunch. sedapp wok. but, my mom came up with idea. dia boleh pulak bawak left over kt rumah. macam hotdog, minced meat, and perencah2 apa ntah. mama rose suruh rose and fana create one dish that can eat with roti :) haha pelik pelik jeh.



okeh. tu ingredient nye. hotdogs, minced meat yg dah di rebus dan telah dibeku kan dan perlu di cair kan balik?, perencah maggi, mixed vegie, shreded parmesan cheese, bawang merah dan bawang putih ;) oh lupa, minyak masak. haha.



kami sedang cari idea apa nak buat dgn bahan bahan tersebut. sesi potong memotong dan pikir memikir. dan balun saja la apa nak jadik kan. haha. dengan gigih kami cuba buat yang terbaik. dah boleh masuk iron chef la kan ni. HAHA.




sambil sambil tu mesti la ambik ambik gambar kan. hehe ;) *pose pose. then walaaaaaa.



here's the CHEESY MEAT ! cara masakan di rahsia kan. sebab kami pun main hentam masak then jadik terus macam ni. mereka makan saja. melantak saja. sedap lah kot. haha ;) terer tak kami? poyo T__T




aunty rozy made this. fettucini veggie with minced meat :) sangat sedap. dia memang pandai masak. cikgu english yang layak jadik chef okayy. dulu rose pernah buka puasa rumah dia. dia buat chicken pie and bread pudding. damn delicious! genius ! HAHA. blog rose ni kalau tak de cerita pasal makanan, tak sah okay. because i love food :) but i have to control it T__T

okay la, ini je termampu nak di update malam ni. esuk, i will turn 19 years old. oh man, im old olready. hehe. notakaki ku: korang yang tag kat contest, nty rose join k. now really not a good time. busy busy me. sorry. huhu ;( okay, toodles.

7 comments:

  1. slurrrppp
    sedapnyaaaaaaaaaa
    lapa niii
    kalau buat super pun layan ni
    :)

    ReplyDelete
  2. woww!!!sedappnyeee..nak jugakk..hehee :DD

    ReplyDelete
  3. slurrpp..nk siket boleyh..susah x nk bt die

    ReplyDelete
  4. macam sedap je cheesy meat tu. huhu kasi la recipe ;)

    ReplyDelete
  5. hahaha. nak tau ke cara nya? tgk kalau rose free nty rose update psl resepi nye k. insyallah :)

    ReplyDelete
  6. dear, dtang bl0g jum ade benda na bagi. (:

    ReplyDelete
  7. perh..sedap tul..kongsi resepi sikit...nampak cammudah jer

    ReplyDelete