masa masa indahh berputik (:

Daisypath Anniversary Years Ticker

Thanks for reading my blog.enjoyyy :)

Wednesday, May 19, 2010

second child.

hye readers :) enjoy your day today? mine? begin with a tough wake up call. i rush to the hospital in the morning. i got gas medicine pumped into my lungs. haha. yes. i have asthma since birth. and still have it if i didn't care what i ate, or what i drink or how do i sleep at night. banyak songgeh kan penyakit ni. haha. but now? im a bit fine. not to worry now. im a strong woman :)

i haven't online myspace since february. log in. update status then log out. haha. kesian myspace diperanak tiri oleh aku. ngee! sorry myspace. i've grown up. haha. myspace era zaman persekolahan. bila online myspace. tgk adik2 kite online dgn gambar yang chomel berpakaian sekolah. haa. teringat sekolah oh. sangat2 giler banyak. now anak kandung aku ialah facebook. anak tiri, myspace. and anak angkat, blogspot aku yang chumel ni. tapi aku tetap sayang tiga2 anak aku ni. haha.

eh. log in je terus screen capture. tengok tu. gambar tu tahun lepas punya. langsung tak update la katakan. muka suci kan aku. oh terima kasih. haha. aku mmg kuat perasan sikit. harap tolong biasa kan diri anda :)

haa. ni page gua. since form 5. macam ini saja la. tak pernah nak tukar. chumel kan biru? aku just update bahagian about me bila dah meningkat umur dan bila dah bertukar tempat belajar. yang laen. still the same since 17years old :)

encik kamal pun same. since form 5. macam ini saja la page kami. same background. oh chumel nye kami. gambar aku pun masa muda mudi dulu.

tadi aku online myspace. aku just tukar default picture. kasik up sikit. haha. muka berubah macam tak berubah pun. perasan muda la katakan. 19 pun belum. muda la kan? haha. sorry la aku suka mix language. dah macam hobi la pulak kan. tapi asal kan korang faham. aku senang hati :)

ok. aku sekarang runsing. bila nak dapat kerja ni. duit dah makin kurang dah ni. tolong! i need money! siapa nak bagi aku kerja? kasik kerja yang elok mata memandang. dah macam2 tempat aku carik. tapi satu pun tak call aku balik. sedih oh. takpe2. sabar rose sabar. rezeki ada di mana2.

oh. will be update soon. stay tunes with me. toddles :)
p/s: omg! sayang, i love you! forever ^.^v

Saturday, May 15, 2010

for you and for me.

good evening ladies and gentleman. thank u for stopping by here. you all sangat cantek. terima kasih. hehe. dah lama tak terima award yang jelita2 lagi mempersonakan. terima kasih cik tyra kerana sudi singgah sini. dan menilai blog saya yang tak seberapa ini. ok. hari ini aku tak makan ubat, so, ayat2 aku agak bengong. harap korg jangan la meluat ok. so, di bawah ini la award nya. mesti di antara korg dah pernah dapat kan. ye lahh. saya ni, selalu nya yang last2 minit. ngehh!


term and requirement for getting and giving out the award:
1- Thank and link back the person who gave you this award.
Miss Atheera :)

2- Give this award to others..
Miss Yantee.
Miss Jamaiyah.

3- Describe about yourself.

Rose Natasha is a young girl with a big dream.
Rose Natasha is an adorable yet she is not so popular.
Rose Natasha likes to spend time with her lover.
Rose Natasha likes to eat ice-cream a lot.
Rose Natasha likes dancing singing on her own.
Rose Natasha sometimes forgot to eat her medicine, that's why she always in crazy mode :))

4- ENJOY YOUR DAY! :D

aku ni memandai je buat syarat. sebenar nya award ni dah lame nak post. tapi asyik tertangguh je. tu yang sampai lupe ape syarat nye. buat je la syarat sendiri kan. aku suka letak syarat. tapi aku tak selalu ikut syarat. uh? paham paham sendiri je la.

will be update soon. busy looking for job. need money so badly! kering sangat dah ni. sape nak bantu? haha. oke then. :))

Friday, May 14, 2010

a sad love story.

i stole this at someone tumblr. hye lady, im so sory for stolen yours. it's worth sharing right? im not in a very good mood today. lady's symptom. today's plan? suck! not much to tell. but still, i didn't jump off any building yet. i still heart my lover till now. i love u sayang. i hope this sad story won't happen to me. or anyone of you.


hidup ini memang palat, tapi esuk masih ada :)

anything happen, just remind yourself that, life must go on. rule your own life. forget the past. just keep moving forward. tapi, berharap sgt jangan ada apa2 yang buruk terjadi dalam hidup kita la kan. apa2 pun. kita kena redha. dan teruskan hidup. yeah! chaiyok! semangat! :D

short entry. nothing much to say now. if my mood is back on action, i might have new story to tell. ok. later then. bye :)

Thursday, May 13, 2010

hello johorbahru.

hello johorbahru! im back for good this 2 months holiday. i miss a lot of things here in JB. i miss my lovely bed. my bantal bucuk2 wangi2 saya tu. hehe. ok. tuesday around 8pm i arrived safely at larkin by bus. and thanks to my mom and sis. i have to wait them at the platform about 15minutes. yeah. i know sekejap. but i have to carry 5 bags with my two hands. dah la berat ok. macam nak pindah terus, macam tak nak balik seri iskandar dah. haha. rose, u have to stay there, for your own future. yeah.. i know that. huhu.


picture ini hanya hiasan. kot? tapi also represent happy and love moments this 3 days here in JB. tuesday malam, after turun bas je terus gi bandar, bukan rumah ye, bandar. haha. adik aku kepoh tu nak tukar baju ape ntah. then yesterday and today, keluar! sangat happy.

yesterday, went to city square. watch Iron Man 2 at cinema. with? siapa lagi kalau bukan encik kamal faiz sayang. haha. then, today off to angsana, to find a job. damn susah skrg nak carik keje. ahad ini mahu pegi interview kat badan cemerlang book store kat angsana. excitedly ni. macam tak pernah keje. ape best keje ni? haha. nak dapat duit je. hehe.

ok la. esuk plan? mintak2 dapat la gi junk sale kat that's cafe esuk malam. mummy let me go oke? :))

will update soon. till then. take care and have a nice day ok ^.^v

Sunday, May 09, 2010

happy mama's day.

seperti semua orang tahu. hari ini hari mama, atau orang laen panggil, hari ibu. ape beza? same je kot. ngehh. ok. saya sayang mama saye. sape tak sayang mak sehh. kan? of course la sayang, walaupun kadang2 ade salah faham. sedangkan lidah lagi tergigit, ape kan pula mak dan anak kan. dulu masa zaman kanak2 ribena dan zaman persekolahan, paling banyak buat degil dgn mama. tapi bile dah masuk universiti ni, rase rindu kerinduan macam orang bercinta. haha. ape salah bercinta dengan emak. memang di alu-alu kan dalam Islam lah. betul tak?

ok. dengan ini, saya ingin mengucap selamat hari mama, atau glamour lagi, happy mama's day kepada mama saya yang merupakan seorang cikgu di sekolah dan bernama Haslina. walaupun tak dapat jumpa hari ini dan hari esuk. tak pe la. hari selasa dapat jumpa. haha. ape yang patut aku beli hadiah untuk mama ni? ye la kan. dia dah membesarkan aku dan jadi size yang besar ni. mesti la balas dengan kasih sayang dan beli kan la mama tu something yang dapat dia teringat2 kan kita yang berjauhan seperti sekarang ni. aduh. sayu rase nye. tetiba homesick. padahal selasa dah nak balik dah pun. sabar rose sabar.

kepada ibu mertua juga, selamat hari ibu. ibu, walaupun kita baru kenal 2 tahun lebih ni. tapi rose memang anggap ibu, seperti ibu sendiri. sememangnya, in the future, ibu akan menjadi ibu ku juga. *gatal*

aku ada banyak sangat ibu dan mama. tak kira la ibu kandung, ibu tiri, ibu mertua, ibu angkat, selamat hari ibu la senang cerita kepada semua ibu2 ku. mama Haslina, mama kandung ku. ibu effa, ibu tiri ku yang dulu. aunty mawar, ibu tiri ku yang sekarang. ibu fauziah, ibu mertua ku. ibu naemas, ibu angkat merangkap ibu fana. mak fatin, mak angkat merangkap mak fatin. and segala ibu yang muncul tersurat dan juga tersirat dalam hidup ku ini. terima kasih daun pegaga, esuk lusa saya tetap sayang ibu ku jua.

di bawah ini. hanya ade gambar mama ku yang ku sayangi. ibu2 laen jangan kecik hati. saya sayang ibu saya lebih. muahx2 untuk mama! ^.^v

ini mama saya! wahh.
merah mengilau macam gune lomo colorsplash aku je.
padahal bukan oke. effect dari lampu yang ade ketika itu :)

ini di teluk cempedek di luar pagar ;)

saya bersama mama. ye saye tahu,
kenape size kami berbeza? hahaha.

my kepoh lil sis with my mom and my cousin, boboy.


oke. ini kami adik beradik bersama mama tersayang.
aku posing sgt sopan, tak tahu ape motif sebenar. haha.

gambar ini semua time cuti semester yang lepas. masa bercuti ke kuantan. gambang syiok ohh. suke kamek! ngee! :)

malas nak taip lagi. nak berehat sebentar sambil memikirkan, beg aku banyakk gila ni. cane nak bawak naik bas balik JB hari selasa ni. haha. oke akan update esuk atau lusa atau bile2. dengan itu, selamat malam. dan mimpi indah kawan rakan :)